Bilim-Teknoloji

Google interneti gökyüzünden indirecek

Google, daha önce Facebook'un ilgilendiği güneş enerjili otonom uçaklar üreten Titan Aerospace'i satın aldı. Satın alma ile ilgili rakamlar açıklanmadı.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Google'dan Facebook'a çalım

Google uçakla internet getirecek

Google'dan havada internet

google, sosyal paylaşım sitesi facebook'un da ilgilendiği güneş enerjisiyle kendi kendine uçabilen uçaklar üreten titan aerospace'i satın aldığını duyurdu. google, bu firmanın ürettiği uçakları daha önce detaylarını verdiği sıcak hava balonlarıyla gökyüzünde internet projesi için kullanacağını açıkladı.

titan aerospace'in internet sayfasına satın alma ile ilgili açıklama yazısı da eklendi. yazıda google'a katıldığını açıklayan titan aerospace, bugüne kadar kendilerine destek verenlere teşekkür ediyor.

rakam açıklanmadı

satın alma ile ilgili rakamlar açıklanmadı. ancak facebook'un firma ile ilgilendiği dönemde 60 milyon dolar rakamının konuulduğu iddia edilmişti. google'ın bu rakamın üzerinde bir değerle satın almayı gerçekleştirdiği düşünülüyor.

titan aerospace sadece google'ın project loon adını verdiği gökyüzünde internet projesine destek olmayacak. aynı zamanda google maps ve google earth için yüksek irtifadan dünyayı fotoğraflama konularında destek verecek.

titan aerospace'in güneş enerjisiyle çalıan insansız uçakları yakıt ihtiyacı duymadan 5 yıl boyunca uçabiliyorlar. satın alma ile beraber google'ın facebook'a büyük bir çalım attığı düşünülüyor.

kaynak: wall street journal ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;