Bilim-Teknoloji

'Google kendi telefonunu üretiyor'

Nexus markası adı altında LG, Motorola ve Huawei gibi firmalarla ortaklaşa akıllı telefon üreten Google, artık kendi telefonunu üretme kararı aldı. Yeni telefonların adı 'Nexus' olmayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

teknoloji sitesi techradar'ın haberine göre, google apple'ın izinden gidip kendi markasını yaratmayı amaçlarken, firma şimdiden telefon operatorleriyle görüşmelere başladı. 

google en son huawei yapımı nexus 6p'yi v lg ile de nexus 5x'i çıkarmıştı. 

ingiliz telegraph gazetesi de tamamen google üretimi telefonların yıl sonuna doğru piyasaya sürebileceğini iddiasını ortaya atarken, ccs insight analisti ben wood, şirketin androi işletim sisteminin samsung, htc, lg ve diğer firmalar tarafından modifiye edilip 'dağılması'ndan endişe duyduğunu söyledi. wood'a göre google android üerinde, apple'ın iphone'larda kullandığı ios işletim sistemi gibi daha 'sıkı kontrol' kurmayı amaçlıyor. 

peki nexus telefonlar ne olacak? 

google'ın ceo'su sundar pichai, bu serinin üretiminin süreceğini belirtimişken, teknoloji kaynakları bu yıl iki yeni nexus telefonun piyasaya sürüleceğini iddia ediyor. 

kaynak: techradar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;