Bilim-Teknoloji

Google Twitch'e rakip oldu

Google, çevrimiçi oyun platformu Twitch'e rakip olarak YouTube Gaming'i hayata geçirdi. Google böylece Amazon ile doğrudan rekabete girmiş oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
YouTube Gaming, benzer bir arayüzle Twitch'e rakip oldu.
google, geçtiğimiz yıl satın alacağı öne sürülen ancak son anda amazon ile anlaşan twitch'e rakip oldu. youtube gaming adlı hizmet, twitch'e benzer olarak ana sayfasında hazır oyun içeriği sunduğu gibi canlı yayınlara da bağlanma fırsatı veriyor. 
ana sayfada yer alan seçeneklerden birçok kanal seçilebiliyor ve youtube üzerinden videolar platforma aktarılabiliyor. oyuncular arama çubuğu aracılığıyla oyun, video veya kanalları da arayabiliyor. saniyede 60 kare hızında yayınlanan canlı oyunlar, oyuncular arasında chat yapma imkanı da sunuyor. 
google, android ve ios üzerinden sunduğu uygulamalarda, oyuncuların youtube gaming'i an be an takip etmesini de sağlıyor. beklenen bir karşılaşma veya takip edilen bir kanalda canlı yayın başladığında uygulama oyuncuları otomatik olarak uyarıyor. oyun videoları, youtube'da olduğu gibi küçültülerek ekranın altında izlenebiliyor. 
google'ın ağustos 2014'te twitch'i 1 milyar dolar karşılığında satın alması bekleniyordu. twitch, beklentilerin aksine amazon ile anlaşmıştı. 
youtubegaming sayfasına gitmek için: https://gaming.youtube.com/
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;