Bilim-Teknoloji

Google ürünlerine özel batarya üretecek

Google'ın, mobil ve giyilebilir cihazlarında kullanmak için yeni bir batarya üzerinde çalıştığı belirtildi. Şirket, çok ince, esnek ve insan vücuduna nakledilebilecek birçok batarya projesi üzerinde çalışıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google, kontak lensi ve diğer giyilebilir cihazları için batarya geliştiriyor.
Google, kontak lensi ve diğer giyilebilir cihazları için batarya geliştiriyor.

google, elektronik cihaz yarışında öne çıkmak için batarya teknolojisini geliştirmek istiyor. wall street journal'da yer alan habere göre şirket ilk olarak 2012'de batarya uzmanı dr. ramesh bhardwaj ile google cihazları için batarya testlerine başladı. google, bir yıl sonra kendi bünyesinde çalışmalara devam etme kararı aldı.

google, konu hakkında açıklama yapmazken, dr. bhardwaj 'şirketin en az 20 tane bağımsız batarya projesi üzerinde çalıştığını' belirtmişti. söz konusu projelerin, google'ın sürücüsüz araçlarından google glass'a kadar birçok ürünü kapsadığı biliniyor.

google'ın geliştirmeye çalıştığı yeni nesil bataryalar, nexus telefonları gibi mobil cihazları da kapsıyor. google böylece tesla motors ve apple gibi kendi ürünlerine özel batarya geliştiren bir firma haline gelmek istiyor.

üretimi kolay ve maliyetinin düşük olması amaçlanan bataryaların, aynı zamanda giyilebilir teknolojilere uyumlu olmak için esneme özelliği de bulunacak. bükülebilen bataryalar, google'ın kan şekeri ölçen kontak lensi gibi ürünlerde kullanılacak.

dr. bhardwaj, şubat ayında yaptığı açıklamada çok daha ince, esnek ve güçlü olacak bataryaların insan vücuduna nakledilebileceği ni de söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;