Bilim-Teknoloji

Google ziyaretçi trafiğini değiştirecek

Google, mobil cihazlardaki arama motoru sonuçlarını değiştiriyor. Özellikle mekan aramalarında sadece belirtilen kriterlere uygun yerler öne çıkacak. Web sitelerinin ziyaretçi trafiğinde belirgin değişim yaşanacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
[Fotoğraf: Shutterstock]

google, ilk olarak şubat ayında duyurduğu ve 'mobile friendly' adını verdiği değişimde, arama motoru sonuçlarını mobil cihazlar için farklılaştıracak. yaşanacak değişimde, mobilde arama yapıldığında masa üstü bilgisayarlarda en tepede beliren web siteleri değil, kullanıcıların bulunduğu konuma göre en yakın yerler belirecek. belirecek sonuçlar, yapılan aramadaki kriterlere göre seçilecek.

yaşanacak değişim, özellikle ziyaretçi sayısı yüksek olan web siteleri için büyük bir sürpriz olabilir. google, çok tartışılan sıralama sisteminde ilk kez önemli bir değişikliğe giderken, benzer bir çalışmanın google play gibi diğer hizmetlerde yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

mobil arama motorundaki yeni sistem, aynı zamanda url kısaltmasına da gidecek. web adreslerinin daha kısa ve belirgin olması sayesinde kullanıcılar aradıkları bilginin yerini görebilecek:

[[Fotoğraf: Android Police]]

web sayfaları mobile ağırlık verecek

google'ın gittiği değişiklik, mobil aramaların son yıllarda hızla artmasıyla geldi. digital trends sitesinde yer alan verilere göre, 2014'ün son üç ayında çevrimiçi aramaların neredeyse yüzde 30'u mobil cihazlar üzerinde yapıldı. yaklaşık 18,5 milyar aramanın üçte ikisi ise google'da gerçekleşti.

google'ın mobile verdiği ağırlık, web sayfaları mobil cihazlara uyumlu olmayan veya yeterince iyi tasarlanmamış firmaları da etkileyecek. kullanıcıların özellikle gezerken veya seyahat ederken alışveriş yapmak ve yemek yemek için google'ı kullanması, neredeyse her firma için mobil uyumlu web sayfalarını öne çıkaracak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;