Bilim-Teknoloji

Google'a yaş ayrımcılığı davası

Google'a iş başvurusu reddedilen 64 yaşındaki bir yazılımcı, teknoloji devini 'yaş ayrımcılığı' yaptığı suçlamasıyla mahkemeye verdi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google yaş ayrımcılığı suçlamasıyla karşı karşıya.
Google yaş ayrımcılığı suçlamasıyla karşı karşıya. [Fotoğraf: Shutterstock]
abd'nin california eyaletinde yaşayan robert heath, google'a yaş ayrımcılığı davası açtı. heath, san jose bölge mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, google'a dört yıl önce yaptığı başvurunun 'tüm istenenleri karşılamasına rağmen kabul edilmediğini' belirtti ve yaşından dolayı reddedildiğini savundu. 
google, açılan dava hakkında yaptığı açıklamada, 'davanın haklı olmadığını ve kendilerini savunacaklarını' belirtti. mahkemeye sunulan dava dilekçesinde ise google'ın yaş ortalamasının çalışan sayısı arttıkça düştüğü ve yaşlı çalışanlara yer verilmediği öne sürüldü. 
istatistiklere göre 2007-2013 yılları arasında google'ın iş gücü 9,500'den 28 bine çıktı. 2013 itibariyle çalışanların yaş ortalaması ise 29 olarak belirdi. 
dava dilekçesinde, abd'de genelindeki yazılımcıların ortalama yaşının ise 43 olduğu ifade edildi. payscale firmasının sağladığı istatistiklerin, 840 tam zamanlı çalışan üzerinde yapılan anketle belirlendiği belirtildi. google için hata payının -/+ yüzde 4 olduğu not düşüldü. 
ibm, compaq ve general dynamics firmalarında çalıştığını belirten heath, java sertifikası olduğunu ve iş başvurusunda yüzde 96 ile herkesi geride bıraktığını savundu. 
google, telefon üzerinden yapılan 10 dakikalık röportajda heath'in başarılı olamadığını savunurken, ingilizcesi'nin yetersiz olduğunu belirtti. davanın ne zaman başlayacağı bilinmiyor. 
kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;