Bilim-Teknoloji

Google’da yeni yapılanma: Alphabet

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Google, yeni bir yapılanmaya gidiyor. Şirketin bütün faaliyetleri Alphabet (Alfabe) adı verilen holding altında toplanacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google ile ilgili yeni gelişme firmanın resmi bloğunda yayınlanan bir yazı ile duyuruldu
Google ile ilgili yeni gelişme firmanın resmi bloğunda yayınlanan bir yazı ile duyuruldu

teknoloji dünyasının devi google, yaptığı bir duyuru ile faaliyetlerini tek bir çatı altında toplamaya karar verdiğini açıkladı. alphabet yani alfabe adı verilen yeni şirket, firmanın bütün işlerinin bir araya toplandığı bir kurum olacak. 

açıklanan yeni yapılanmaya göre alphabet’in ceo’su larry page ve sergey brin olacak. eric schmidt ise google’da olduğu gibi yeni firmanın da yönetim kurulu başkanı görevini sürdürecek. google'ın ürünlerinin başındaki isim olan sundar pichai ise google’ın ceo’su olacak.

yeniden yapılanma ile beraber google tarafından yapılan ancak aşrı şirketler halinde faaliyet gösteren google x, google ventures, life sciences, calico gibi ar-ge şirketleri alphabet çatısı altında toplanacak. ayrıca bugüne kadar google altında çalışan nest, fiber internet altyapısı kurulum şirketi gibi firmalar alphabet şemsiyesi altına giriyor. 

öte yandan google’ın hisseleri alphabet’e devredilecek ve ticari olarak bütün faaliyetlerde yeni şirketin ismi kullanılacak. ancak google kendi içinde aynı şekilde çalışmaya devam edecek.   

yapılan hamlenin birçok sektörde faaliyet göstermeye başlayan google’ın ürünlerine daha fazla odaklanması için yapıldığı düşünülüyor. devasa bir hale gelen google, birçok alanda faaliyet gösterdiği için zaman zaman verimsizlik sorunları ile karşı karşıya kalıyordu. yeni yapılanmanın bu sorunu çözmesi bekleniyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;