Bilim-Teknoloji

Google'dan 'akıllı ev' hamlesi

Dünyanın en büyük arama motoru şirketi, yangın alarmı ve termostat gibi ürünler geliştiren teknoloji devi Nest Labs'ı 3.2 milyar dolara satın aldı.

Haberin Öne Çıkanları

Google, Nest'i satın aldı

3.2 milyarlık yatırım

Google, evlere de giriyor

Google'ın Nest yatırımı rakipleri Facebook ve Yahoo'nun 2013 yatırımlarının yaklaşık üç katı değerinde. [AFP]

nest adlı akıllı termostat cihazı ile dikkat çeken nest labs, google tarafından satın alındı.

uzmanlara göre google’ın  nest’i alması 'akıllı ev' projesine yapılan önemli bir yatırım.  

google, nest’in geliştirdiği ev eşyalarının akıllı telefonlarla kontrol edilmesi teknolojisini kullanacak. alınan ürünler ve ürünlerin nerede kullanıldıklarının kaydı tutulabilecek.  

böylece, dünyanın en büyük arama motoru şirketi, müşterilerine yalnızca bigisayar ve cep telefonlarından değil ev eşyalarından da ulaşacak.

google'ın ayrıca akıllı saat üzerinde de çalıştığı biliniyor.

akıllı teknolojiyi  üretiyor

tam adıyla nest labs, apple’ın eski çalışanları tony fadell ve  matt rogers tarafından 2010 yılında kuruldu.

firma ismini 2011 yılında akıllı termostat ile duyurdu. ürün, evdeki hareketleri algılayarak kimsenin olmadığı zamanlarda ısıyı düşürüyor. bu özelliğiyle ısı ve soğutma maliyetini yüzde 20 oranında azaltan termostat, abd'li tüketicilerin en beğendiği ürünler arasına girdi.

nest, bir süre önce de akıllı termostatın yanına duman dedektörünü dahil ederek ürün yelpazesini genişletmişti.

duman dedektörü, yangın durumunda zil çalmak yerine konuşarak uyarıyor. evdeki kişinin el sallamasıyla yangın alarmı susuyor.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;