Bilim-Teknoloji

Google'dan korsan uygulama operasyonu

Google, mobil uygulama platformu Play Store'da korsan uygulama temizliği yaptı. Platformun içerik politikasıyla uyumlu olmayan uygulamaların çıkarıldığı açıklandı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google gelen taleplerin neredeyse yarısına olumlu geri dönüş yapmış
Google gelen taleplerin neredeyse yarısına olumlu geri dönüş yapmış [Fotoğraf: Shutterstock]

google, başta pirate bay ile uyumlu olduğu ileri sürülen uygulamalar olmak üzere çok sayıda korsan uygulamanın play store'dan çıkarıldığını açıkladı. google, korsanlıkla mücadele ve yasal içeriğin korunması adına yapılan çalışmada, 'the pirate bay premium', 'the pirate bay proxy', 'the pirate bay mirror' ve 'pirateapp' gibi uygulamaların kaldırıldığını belirtti.

en büyük torremt platformlarından biri olan pirate bay, tüm yasal baskılara rağmen içeriğini buluta taşıyarak hayatta kalmayı başardı. pirate browser ile erişim sunan pirate bay'in kurucuları iki yıl süren takip sonucu yakalanmıştı.

google, korsan uygulamaları play store'a yereştirilen geliştiricilere e-posta gönderildiğini ve içerik politikasını ihlal ettikleri konusunda uyarıldıklarını belirtti. benzer durumun tekrarlanması halinde geliştiricilerin play store'a erişimlerinin kesileceği ifade edildi.

google, ekim ayında abd'de hayata geçirdiği yeni korsanla mücadele yönteminde, arama yapıldıktan sonra beliren bir 'öneri kutusu' hazırladı. öneri kutusu, aranan içeriğin yasal kullanım veya bedava erişim opsiyonlarını gösteriyor.

kaynak: torrent freak ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;