Bilim-Teknoloji

Google'ın iPhone6'ya yanıtı: Nexus 6

Google, iPhone 6'ya meydan okuyacak akıllı telefonu Nexus 6'yı sundu. Nexus 6, Google Android'in en son sürümü Lollipop ile geldi. Nexus 6, 5.9 inç ekran genişliğiyle iPhone 6 Plus'ı geride bırakıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Nexus 6, iPhone 6'nın rakibi olarak belirdi. [Fotoğraf: Google]

google, apple'ın yeni ipad'ini tanıtmasından bir gün önce tüm kozlarını oynadı. nexus 6 akıllı telefonu, nexus 9 tableti ve nexus player, apple iphone, ipad ve apple tv'nin ana rakipleri olarak belirdi. google aynı zamanda, android l olarak da adlandırdığı lollipop mobil işletim sisteminin de 17 ekim'de sunulacağını açıkladı.

google'ın yeni ürünleri arasında en çok ilgi çeken 5.9 inç'lik dev ekran boyutuyla nexus 6 oldu. phablet sınıfına giren nexus 6, abd'de 5.5 inç büyüklüğündeki iphone 6 plus'tan 100 dolar daha ucuza, 649 dolara satışa sunulacak.

google android biriminin başında yer alan sundar pichai, 'apple'a büyük saygı duyduklarını ancak android l ile çok daha geniş bir ürün yelpazesine uzanmak istediklerini' ifade etti. pichai, nexus cihazlarıyla elde etmek istedikleri amacın çok fazla ürün satmak olmadığını, ancak samsung diğer gibi android üreticilerine 'yol haritası' sunmak istediklerini söyledi.

nexus 6'nın özellikleri:

- 1440 x 2560 ekran çözünürlüğü,

- qualcomm snapdragon 805 32-bit işlemci,

- 32 veya 64 gb dahili bellek seçeneği,

- 3220 mah batarya,

- arka panelde 13 mp, ön panelde 2 mp kamera,

- ön panelde iki hopörlör.

Fotoğraf: Google
lollipop batarya ömrünü uzatacak
google'ın ilk olarak haziran'da düzenlediği i/o geliştirici konferansında duyurduğu lollipop, android'in içeriklerini çalıştırdığı cihazları bir araya getirmeyi amaçlayan bir işletim sistemi olarak belirdi. android l'in tüm mobil cihazların yanı sıra web üzerinde de uyum gösterecek bir arayüze sahip olduğunu belirten sindar pichai, 'lollipop, akıllı telefonlardan tabletlere ve televizyonlara kadar birçok cihazla etkileşime gireceğimiz bir hayat akışı için tasarlandı" ifadesini kullandı. 
kullanıcılara ekranlarında beliren uyarı notlarını daha iyi kontrol edebilme imkanı verecek olan android l (lollipop), 'volta' adı verilen projeyle mobil cihazların batarya ömrünü de uzatmayı amaçlıyor. dahası, mobil işletim sistemi cihazların batarya ömrünü 90 dakikaya kadar uzatan batarya tasarrufu içeriğiyle gelecek. 
bir cihazın birden fazla kullanıcı hesabıyla kullanılmasına izin verecek olan android l, her kullanıcı için pin, şifre veya ekran deseni gibi farklı güvenlik opsiyonları sunacak. kullanıcılar ayrıca, güvenlik aşaması için akıllı saat gibi bir cihaz kullanabilecek. 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;