Bilim-Teknoloji

Google'ın robotu ilk denemeden geçti

Google'ın sahibi olduğu Boston Dynamics firması tarafından geliştirilen dört ayaklı askeri robot, ABD ordusu tarafından yapılan ilk denemeleri tamamladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
LS3 adındaki robot 180 kg ağırlık taşıyabiliyor.

google'ın ls3 adı verilen dört ayaklı askeri robotu, üç seneyi aşkın süren geliştirme sürecinin ardından ilk kez denendi. big dog yani büyük köpek adı da verilen robot, abd ordusunda askerler için her türlü arazide malzeme taşımak için geliştirildi. google, big dog'u üreten boston dynamics firmasını aralık 2013'te satın almıştı.

google, sözleşmelerinin büyük kısmı abd savunma bakanlığı tarafından karşılanan boston dynamics'in projelerine sadık kalınacağını belirtmişti.

hawaii'deki kahuku eğitim alanı'nda yapılan ilk denemede, big dog arazide askerlere su taşıma amacıyla kullanıldı. askerler robota stephen king'in aynı isimli romanından esinlenerek cujo lakabını taktı. cujo dolambaçlı yollarda ve tepelerde biraz zorlanmasına rağmen güçlü denge kabiliyetiyle ilk denemeden başarıyla geçti.

ls3, bir askeri takip etmesi için programlanabildiği gibi, bir el konsoluyla da kontrol edilebiliyor. robot bir gün içinde 32 kilometre yol alabiliyor ve 180 kg ağırlık taşıyabiliyor. big dog, motorunun çok fazla ses çıkarması nedeniyle şu an sadece lojistik görevler için düşünülüyor.

her türlü arazide yüzde 70-80 oranında başarılı kabul edilen big dog, dengesini kaybettiği zaman kendiliğinden doğrulma yeteneğine sahip. big dog dünyanın en gelişmiş arazi robotu olarak kabul ediliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;