Bilim-Teknoloji

GoPro insansız hava aracı üretecek

Küçük aksiyon kameraları üreten ABD'li GoPro firması, tüketiciler için insansız hava aracı (İHA) üretmeye başlayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
GoPro'nun yeni modelinde bütünleşik ve dokunmatik bir ekran yer alıyor.
GoPro'nun yeni modelinde bütünleşik ve dokunmatik bir ekran yer alıyor.

özellikle doğa sporları yapanların vazgeçilmezi haline gelen aksiyon kameralarını üreten gopro, bir sonraki hedefini insansız hava araçları olarak belirledi.

wal street journal'da yer alan habere göre, gopro tüketiciler için iha üretmeyi planlıyor ancak abd federal havacılık idaresi'nin (faa) tüketicilere yönelik iha'lar hakkında sıkı kuralları bulunuyor. faa'nın belirlediği yasakların, amazon tarafından geçtiğimiz yıl öne sürülen iha taşımacılığı projesini de rafa kaldırdığına inanılıyor.

gopro'nun, gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı iha'ları 500-1000 dolar aralığındaki fiyatlarda satacağı ve iha'ların, aksiyomn kameralarında olduğu gibi mobil cihazlarla uyumlu olması bekleniyor.

'dronie' devrine öncülük edecek

san francisco merkezli gopro firmasının iha fikrini uzun süredir planladığı düşünülüyor. birçok gopro kullanıcısı, model helikopterlere veya drone'lara yerleştirdikleri gopro kameraları ile yükledikleri sayısız videoyu her gün youtube ve diğer sosyal medya kanallarına yüklüyor.

dünyanın en büyük drone üreticilerinden olan çin merkezli sz dji technologies, iha'ları monte edilmiş olarak piyasaya sürüyor. gopro'nun da uzun zamandır girmesi beklenen tüketicilere yönelik iha piyasasına girmesiyle, drone'lar ile çekilen selfieleri temsil eden 'dronie'lerde de patlama yaşanması muhtemel.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;