Genel seçim

Görev Davutoğlu'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabul ettiği AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na 64. hükümeti kurma görevini verdi.

antalya'daki g-20 zirvesi'nin bitmesinin ardından pazartesi akşam saatlerinde ankara'ya dönen cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, bugün saat 17:10'da ak parti genel başkanı ahmet davutoğlu'nu kabul etti. erdoğan, davutoğlu'na 64. hükümeti kurma görevini verdi. görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

hükümeti kurma görevini alan davutoğlu, 45 gün içinde yeni oluşturacağı kabine üyelerini cumhurbaşkanı erdoğan'a sunacak.

cumhurbaşkanı erdoğan'ın hükümeti onaylamasının ardından bakanlar kurulu programı okunacak.

programın okunmasından 2 tam gün geçtikten sonra görüşmelere geçilecek. görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra ise güvenoylaması yapılacak.

geçici hükümetle girilen 1 kasım seçimlerinden oyların yüzde 49,5'ini alan ak parti tek başına iktidar çıkmıştı. ak parti'nin meclis'te 317 milletvekili var.

7 haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması üzerine erdoğan, ülkeyi seçimlere götürecek geçici hükümeti kurma görevini 25 ağustos'ta davutoğlu'na vermişti. geçici hükümet erdoğan'ın onayının ardından 28 ağustos'ta göreve başlamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;