Kültür-Sanat

Görevimiz Tehlike 'fenomen' oldu

Geçtiğimiz cuma izleyiciyle buluşan 'Görevimiz Tehlike' serisinin beşinci filmi, gösterime girdiği tarih ve ilk üç gününde elde ettiği gişe rakamı göz önüne alındığında 'fenomen' olarak değerlendirildi.

Konular: Kültür-Sanat
Tom Cruise, 'Görevimiz Tehlike' filminde Ethan karakterini canlandırıyor.

geçtiğimiz cuma günü gösterime giren mission impossible: rogue nation (görevimiz tehlike: ayrık vatan) ilk üç günde elde ettiği izlenme rakamı ile box office tarafından 'fenomenal' olarak ilan edildi. sinema filmlerinin izlenme ve gişe verilerini düzenli olark yayımlayan box office, 'mission impossible' filminin ilk üç günlük gişe hasılatını 56 milyon dolar olarak açıkladı.

türkiye'de ilk üç gününde 1 milyon 819 bin tl hasılat elde eden filmi, 143 bin kişi izledi. filmin başrolünde yer alan tom cruise, serinin altıncı filmi için çalışmalarına başladıklarını söyledi.

yüksek maliyetli hollywood filmlerinin gösterime sokulmadığı yaz döneminde elde ettiği bu başarı ile sinema tarihine geçen görevimiz tehlike'nin rakipleri arasında 408 milyon dolar ile tüm zamanların en iyi ilk üç gün rakamını elde eden harry potter ve ölüm yadigarları bulunurken, ikinci sırada hızlı ve öfkeli 397 milyon dolarla yer alıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;