Kültür-Sanat

Görme engellilerden tiyatro

Tiyatro Altı Nokta, 'Ah Aşk' adlı oyunu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Konular: Kültür-Sanat
Altı Nokta Tiyatro Topluluğu 'Ah Aşk' adlı oyunda izleyiciden büyük alkış aldı. [AA]

görme engelli amatör tiyatrocuların kurduğu tiyatro altı nokta, 'ah aşk' adlı oyunu çankaya belediyesi çağdaş sanatlar kültür merkezi'nde sahneledi. 19. uluslararası ankara tiyatro festivali kapsamında sahnelenen oyunu çok sayıda sanatsever izledi.

sema islim utandı'nın yazdığı, sedat atamtürk'ün yönettiği oyunda, altı nokta körler derneği üyesi amatör tiyatrocuların yanı sıra tiyatro yolcuları oyuncuları suat çalık ve yasemin karameşe de yer aldı. mehmet bülbül ile zeki saraç da müzikleriyle oyuna renk kattı. 'kadın erkek ilişkileri ile aşkın hallerinin' anlatıldığı oyun, izleyicinin beğenisini topladı. izleyici zaman zaman amatör tiyatroculara alkışlarıyla destek verdi.

engelsiz sanat

yönetmen sedat atamtürk oyunun sonunda yaptığı konuşmada, 'görme engelliler nasıl tiyatro yapacaklar' düşüncesini yıkıp, sanatın engel tanımadığını göstermek istediklerini söyledi. "insanın en büyük engeli yine kendisidir" diyen atamtürk, izleyiciye ilgilerinden dolayı teşekkür etti. altı nokta körler derneği ankara şube başkanı hasan tatar da oyunun engelli insanların diğerleriyle birlikte aynı sahneyi, aynı yaşamı paylaşabileceğini gösterdiğini söyledi.

30 kasım tarihine kadar devam edecek olan festivale üniversite toplulukları, amatör tiyatro toplulukları, çocuk ve sokak tiyatrosuyla, yabancı tiyatro toplulukları misafir oluyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;