Türkiye

Gözaltı sayısı 940’a çıktı

Ülke genelinde, aralarında IŞİD, DHKP/C, PKK ve gençlik yapılanması YDG/H’nin de bulunduğu örgütlere yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 4 günde 940 kişi gözaltına alındı.

Polise ateş açtığı iddia edilen Günay Özarslan'ın öldürüldüğü Gazi Mahallesi'nde çatışmalar sürüyor. [Fotoğraf: AA]

suruç’taki intihar saldırısı ve polislere düzenlenen saldırıların ardından pkk, işid ve dhkp/c'nin de aralarında bulunduğu örgütlere yönelik operasyonlar sürüyor. 34 ilde dört gündür devam eden operasyonlarda ülke genelinde 886 kişi gözaltına alındı.

pazartesi sabahı işid'e yönelik ankara ve mersin'de pazartesi günü düzenlenen operasyonlarda 15'i yabancı uyruklu 22 kişi gözaltına alındı. aynı saatlerde adıyaman, antalya ve erzurum'da ise pkk'ya yönelik operasyonda 67 kişi gözaltına alındı.

‘işid yöneticileri’ gözaltında

örgütün türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen abdulla abdullayev ve istanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu öne sürülen ve "ebu hanzala" kodlu halis bayancuk da önceki operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında.

pazar günü, esenyurt ilçe emniyet müdürlüğü’ne saldırı düzenleyecekleri ve pkk’nın gençlik yapılanması ydg/h mensubu oldukları öne sürülen 6 kişi yakalandı. istanbul'da terörle mücadele şube müdürlüğü'nün koordinesinde bağcılar, küçükçekmece, başakşehir, eyüp, sultangazi, gaziosmanpaşa, sarıyer, kağıthane ve beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. 140 adreste yapılan aramalarda 37'si yabancı uyruklu toplam 104 kişi gözaltına alındı.

belediye meclis üyesi tutuklandı

siirt'te ise ydg/h üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda biri kadın 4 kişi yakalandı. hdp'li siirt belediye meclisi üyesi şemsettin aykaç ve mehmet emin koyuncu, pkk’nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak iddiasıyla gözaltına alındı. aykaç ve koyuncu emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

‘pkk’nın gençlik sorumlusu’ yakalandı

pkk'nın güneydoğu anadolu gençlik yapılanması sorumlusu olduğu iddia edilen ferit y. ise şanlıurfa otobüs terminali'nde yakalandı.

adıyaman’da denetimli serbestlik

adıyaman'da işid'e yönelik eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i denetimli serbestlik şartıyla olmak üzere tamamı salıverildi.

adana’da pkk ve işid tutuklaması

adana il emniyet müdürlüğü, kente bombalı eylem yapmaya geldiğini belirledikleri işid üyesi h.g.'nin tutuklandığını açıkladı. ayrıca pkk/kck terör örgütünün dağ kadrosundayken sokak eylemlerini yönetmek için adana'ya geldiği iddia edilen a.e. de yapılan operasyonla tem ekipleri tarafından yakalandı. bu şüpheli de sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;