Türkiye

Gözaltındaki iki kadın serbest

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir mitingi sırasında balkondan bir kadının kendisine el işareti yaptığını söylemesinin ardından gözaltına alınan iki kadın, ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Konular: Türkiye
İzmir'de AK Parti mitingi öncesinde Başbakan'a yönelik protesto gösterileri vardı. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan gündoğdu meydanı'nda yaptığı mitingin ardından, izmir emniyet müdürü celal uzunkaya iki kadının başbakan'a hakeret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığını açıklamıştı. 

kantar karakolu'nda haklarında "devlet büyüklerine hakaret" iddiasıyla işlem yapılan iki kadın, il emniyet müdürlüğü güvenlik şube müdürlüğü'ne getirildi. burada ifadeleri alınan kadınlar, cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 

başbakanında miting anında bahsettiği ismi açıklanmayan bir kadının el hareketi yapmaktan, evli ve 4 kız çocuğu annesi olan 57 yaşındaki f.a.'nın ise 'başbakan'a hakaret' suçundan gözaltına alınmışlardı.
f.a.'nın eşi n.a., "sayın başbakan aracıyla miting alanını terk ederken bizde ikinci kattaki evimizin balkonundaydık. eşim kollarını açarak 'ne işin var izmir'de der gibi yaptı. hakaret eder gibi değil. o an başbakan'la göz göze gelindi. başbakan o anı protestovari bir hareket sandı, anladığım kadarıyla. otobüsünü durdurdu. yanında yürüyen başbakanlık korumalarına daireyi işaret etti. 3 dakika sonra içeri korumalar girdi. bizi gözaltına almak istediler. 'özür dileyeceksiniz' dediler. bu arada ben arka plandaydım. özür dileyecek bir şey yapmadık. ardından karakola getirdiler eşimi, başbakana hareket suçlamasıyla. ifadesi alınacak ondan sonra savcılık ne karar verirse o olacak" açıklaması yapmıştı.

'başbakana o hareketi nasıl yaparsın?

erdoğan, gündoğdu meydanı'ndaki konuşmasında izmir'e gelişinde yaşadığı olayı şöyle anlatmıştı:

"bir bayan balkonda, yanında herhalde kocasıydı, beyiydi. oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, öyle çirkin bir hareket yapıyor ki. ülkenin başbakanı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. sen, bir bayansın, sen bir kadınsın. sen, bu ülkenin başbakanı buradan geçerken, o kol hareketini nasıl yaparsın?"

kaynak: al jazeera, dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;