Beşiktaş

'Gözümüz hakemlerin üzerinde olacak'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Erciyes maçında dördüncü hakemin Gökhan Töre'yi tahrik ettiğini söyledi. Orman, Fenerbahçe derbisiyle ilgili "Herkes aklını başına alsın. Gözümüz derbide hakemlerin üzerinde" dedi.

Fikret Orman Mart 2012'den bu yana Beşiktaş'a başkanlık yapıyor. [Fotoğraf: AA]

sezona iyi başladıklarını belirten beşiktaş başkanı, "bu başarının hiçbiri kendiliğinden oluşmamıştır. bir futbolcuyu transfer etmeden önce veya kadromuzdaki oyuncuları tutarken, hepsinin bir ahlak çizgisinde olmasını planlayarak geldik. tüm futbolcularımız ve teknik ekibimiz pırlanta gibidir" dedi. 

hakem hatalarının en fazla beşiktaş aleyhine olduğunu söyleyen fikret orman "kimse bizden hakemlere hakaret etmemizi, soyunma odası basmamızı beklemesin. bunlar bizim üslubumuz değil. 2,5 yıldır başkanım, bugüne kadar bir hakem ile konuşmadım. kimseye bir baskı da kurmadık. ancak bu bizim mağdur olmamız anlamına gelmez. bu sezonun ismi süleyman seba sezonu konulduğundan beri, beşiktaş'ı şampiyon yapacaklar gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. ne hikmetse, tff ve mhk başkanları beşiktaşlı ama en çok hata yapılan kulüp de beşiktaş olmuştur. biz kimseden bir kayırma beklemiyoruz, beklentimiz eşit muameledir" ifadelerini kullandı.

fenerbahçe derbisinde, gözlerinin hakem bülent yıldırım'ın üzerinde olacağının altını çizen orman "herkesin aklını başına alsın. benim ve beşiktaşlıların kör olmadığını herkes bilsin. derbide bülent yıldırım hakem olarak atanmış. hayırlı olsun. galatasaray ile oynadığımız 3-3'lük maçı unutmuyoruz, burak'a verilen penaltıları unutmuyoruz. gözlerimiz derbide hakemlerin üzerinde olacaktır. biz kimseden iyilik görmedik, zarar gördük. artık sezonun başındayız, futbolu düzeltmek bir tek bizim görevimiz değil. derbide iki takım da birbirini yenebilir. bırakın kimin yenip yenmeyeceğine, oyuncular ve sahada oynanan oyun karar versin" dedi.

"ilkemiz; 'şerefinle oyna, hakkınla kazan'dır"

orman, erciyesspor maçında kırmızı kart gören ve derbide forma giyemeyecek gökhan töre ile ilgili şunları söyledi:

"erciyes maçında dördüncü hakem, gökhan töre'yi tahrik ediyor. her mevzuyla alakalı, gökhan ile ilgili uğraşılıyor. gökhan'ın saha içinde fevri bir hareketi görülmemiştir. maçı izlerken, 20'nci dakikada, "bizim sarı kart sınırında oyuncumuz var mı?" dedim. son 10 sezonda derbi öncesi kırmızı kartlara baktırttım, beşiktaş yedi, galatasaray üç, fenerbahçe bir defa kırmızı kart görmüş. niye her derbi maçından önce kırmızı kart bize geliyor. son 10 sezonda fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda bize 12, fenerbahçe'ye beş kırmızı kart verilmiş.

bizim ilkemiz; 'şerefinle oyna, hakkınla kazan'dır. bizim ne bir hakem talebimiz olmuştur, ne de bir söz söylemişizdir. beşiktaş bu konularla alakalı ne yazık ki çok organize olarak, hem kulübün hem oyuncuların üzerinde bir hareket yaratılmaya çalışılıyor. bu tüm beşiktaşlıları rahatsız eden bir konudur. biz kendi üslubumuzda devam edeceğiz. tff'nin ve mhk'nin buna dur demesi gerekiyor. "

"ünal aysal'ın tutumu yakışmadı"

stat yapımı ve fenerbahçe ile galatasaray başkanları ile bu konuda yaptığı görüşmelere de açıklık getiren fikret orman, "biz kimseden stat istemedik, stat projemiz olduğu zaman, aziz başkan hapishanedeydi. abdullah kiğılı başkanlık yapıyordu, o zaman demeç verdi; "beşiktaş dert etmesin, gelsin bizim stadımızda oynasın" dedi. aziz başkan'ı hapisten çıkınca evinde ziyarete gittim. o zaman bu konu açıldı, aziz başkan yine, 'elimizden gelen tüm desteği veririz' dedi. sonrasında stat arayışımız başlayınca, ahmet nur çebi ağabeyimle beraber, aziz başkan'ı ziyarete gittik. bize, 'ayda iki maçınızı istanbul'da oynuyacaksınız. galatasaray vermez, yalnızca biz stadımızı verirsek tepki olur. bir maçı galatasaray stadında, bir maçı bizim stadımızda oynayın. biz buna destek veririz' dedi.

bunun üzerine o zamanki galatasaray başkanı ünal aysal'a gittik. o da 'biz bu işi yaparız, o dönemki seçimi atlatalım' dedi. seçim bittikten sonra, ünal başkan, 'biz stadımızı beşiktaş'a kiraya verirsek, genel kuruldan izin almamız gerek' dedi. ünal aysal'ın tutumu yakışmadı, 'madonna konseri verilirken, genel kuruldan izin mi alıyorsunuz!' dedim. bu iş kapandı. derbiyi olimpiyat stadı'nda oynayacağız. anadolu'da takımımız büyük bir coşku ile karşılanıyor. gerekirse iç saha maçlarımızı anadolu'da oynarız." 

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;