2014 Dünya Kupası

Gruplarda son maçlar

Dünya Kupası gruplarında son maçlar başlıyor. A Grubu'nda Brezilya-Kamerun, Hırvatistan-Meksika, B Grubu'nda Hollanda-Şili ve Avustralya-İspanya maçları oynanacak.

Konular: Spor, Futbol
Neymar'ın Dünya Kupası'nda iki golü bulunuyor. [Fotoğraf: AFP]

a grubu maçları 23:00'te, b grubu maçları ise 19:00'da başlayacak. a grubu'nda lider durumda bulunan ev sahibi brezilya ile grup sonuncusu kamerun ile karşı karşıya gelecek.

brezilya, iddiası kalmayan kamerun'u mağlup ederek grubu lider tamamlamayı hedefliyor.

brezilya'da sakatlığı geçen hulk'un ilk 11'de sahaya çıkması beklenleniyor. kamerun'da ise cezalı alex song ile sakatlığı bulunan samuel eto'o forma giyemeyecek.

grubun diğer maçında hırvatistan ile meksika, recife'de karşılaşacak. meksika'ya gruptan çıkması için beraberlik yetiyor. hırvatistan ise kazanırsa gruptan çıkmayı başaracak. beraberlik halinde ise brezilya'nın, kamerun'a mağlup olmasını bekleyecek.

b grubu'nda ise gruptan çıkan takımlar hollanda ve şili olmuştu. iki takım sao paulo'da liderlik için kozlarını paylaşacak. hollanda'ya liderlik için beraberlik de yeterli olacak.

hollanda'da sarı kart cezalısı robin van persie forma giyemeyecek. iki takım daha önce bir kez karşılaştı. 1928 olimpiyat oyunları'ndaki mücadele 2-2 bitmiş, kura sonucu kazanan hollanda kazanmıştı. 

son şampiyon ispanya ise kabus gibi geçen turnuvayı avustralya maçıyla tamamlayacak. curitiba'da oynanacak maç öncesinde iki takımın da puanı bulunmuyor. 

avustralya'da ilk iki maçta da gol atan tim cahill cezası nedeniyle oynayamayacak. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;