2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Gül, Erdoğan'ı destekleyecektir'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Başbakanımız cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, sayın Cumhurbaşkanı bundan onur duyacaktır" dedi.

Bülent Arınç seçim sistemi ile ilgili kanunu süratle çıkaracaklarını söyledi. [AA]

başbakan yardımcısı bülent arınç ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları yanıtladı. arınç, "biz inanıyor ve biliyoruz ki; sayın başbakanımız istişarelerinin sonucunda cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, sayın cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir" dedi.

bursa'da konuşan arınç şunları söyledi:

"sayın cumhurbaşkanımız son yedi yıllık cumhurbaşkanlığı dönemini büyük bir başarıyla geçirmiş, anayasada tanınan görevleri büyük bir başarıyla yapmış ve hepimizin takdir ettiği çok saygın bir isimdir, vereceği kararı hepimiz saygıyla takip edeceğiz. sayın başbakanımızla bir araya mutlaka gelecekler ve önemli bir karar verecekler. biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz."

dar bölge sistemi

seçim sistemi ile ilgili tartışmaları da değerlendiren arınç, türkiye için gerekli olan seçim sisteminin ne olduğuna karar vereceklerini ve seçimlerden önce bunu mutlaka gerçekleştireceklerini söyledi.

arınç, "kısa süre içinde daraltılmış bölge veya dar bölge sistemini kendi içimizde tartışarak süratle bu kanunu çıkaracağız, yoksa yine yüzde 10'luk barajların hakim olduğu mevcut seçim sistemiyle seçimlere gitmek gerekebilecek" dedi.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;