Gülen örgütü soruşturmaları

'Gül Fidan'a 'gitme' dedi'

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı, Türkiye Gazetesi'nin iddiasını yalanladı; Abdullah Gül’ün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a 'ifadeye gitme' dediğini açıkladı.

Konular: Türkiye, MİT krizi
Basın danışmanı Gül'ün Fidan'a 'ifadeye git bir şey çımaz' dediğine dair iddiaları yalanladı. [AA - Arşiv]

cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanı ahmet sever, türkiye gazetesi’nde "korkunç narkoz planı" başlığıyla yayınlanan haberdeki iddiaları yalanladı.

anadolu ajansı muhabirine konuşan sever, cumhurbaşkanı abdullah gül'ün mit müsteşarı hakan fidan'a "ifade verin, sorun çıkmaz" şeklinde cevap vermesinin asla ve kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

sever,  gül’ün fidan’a tam aksine “ifade vermeye gitmemesini kesin bir dille aktardığını” söyledi. ahmet sever, cumhurbaşkanı’nın o dönemde sorunun çözümü için ‘büyük çaba harcadığını’ da vurguladı.

'cumhurbaşkanı çözüm için uğraştı'

türkiye gazetesi, 7 şubat 2012’de kck soruşturması kapsamında mit müsteşarı hakan fidan’ın ifadeye çağrılmasının arka planına ulaştığını iddia etmişti. ercan gürses imzalı haberde, özel yetkili savcı sadrettin sarıkaya’nın başbakan recep tayyip erdoğan’ın istanbul’da ameliyat olacağı saatlerde fidan’ı ifadeye çağırdığı öne sürüldü. iddiaya göre fidan önce başbakan’ı aradı, ulaşamayınca cumhurbaşkanı gül’ü arayıp fikrini sordu. gazete, gül’ün hakan fidan’a “ifadeye gidin bir şey çıkmaz” dediğini ileri sürdü. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;