Türkiye

Gül: Üzerime düşeni yaptım

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'kayıp trilyon davası' kapsamında ifade vermesiyle ilgili olarak "Vatandaş olarak gittim ve üstüme düşeni yaptım” dedi.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Cuma namazını Abullah Gül'le birlikte kıldı. [Fotoğraf: DHA]

11. cumhurbaşkanı abdullah gül, 54. başbakan necmettin erbakan dönemiyle ilgili 'kayıp trilyon davası' kapsamında ifade vermesiyle ilgili olarak konuştu. gül, "vermem gereken bir ifadeydi, ben de verdim" dedi.

abdullah gül, ifade vermesinin doğal olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı;

“dokunulmazlığım olduğu için 18 yıl öyle duruyordu. dokunulmazlığı yanlış biliyorlar. dokunulmazlık olunca dosyalar donuyor. milletvekilliğinde dokunulmazlık var ancak milletvekilliği bitince zaman aşımı olmuyor. dolayısıyla açık dosyalar kapanır. benim ile ilgili de öyle bir dosya vardı. ben de bir vatandaş olarak gittim ve üstüme düşeni yaptım. şimdi artık onlar karar verecek"

gül, açıklamayı cuma namazını tarabya'daki kalander üstü camii'nde kılmasının ardından yaptı. eski gençlik ve spor bakanı suat kılıç da cuma namazını abullah gül'le birlikte kıldı.

kayıp trilyon davası

kayıp trilyon davası,  refah partisi'nin 1998 senesinde kapatılmasından sonra aldığı 1 trilyon tl’lik hazine yardımını devlete iade etmemesi üzerine açıldı.  davada müfettişlerin yaptığı incelemelerle paranın sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği savunuldu. dava sonucu refah partisi (rp) başkanı necmettin erbakan 2 yıl 4 ay, partinin 68 yöneticisi 1 yıl ile 1 yıl 2 ay arası hapis cezası aldı. gül o dönemde rp milletvekili ve erbakan liderliğindeki 54. hükümette devlet bakanı, hükûmet sözcüsydü.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;