Türkiye

Gül'den 'İnternet'e kısmi veto sinyali

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, onayını bekleyen İnternet düzenlemesiyle ilgili 'Bir iki sıkıntılı konu var. Üzerinde çalışıyoruz' diyerek kısmi veto sinyali verdi.

Konular: Türkiye
afganistan, pakistan, türkiye 3'lü zirvesi ankara'da gerçekleştirildi. zirve sonrası cumhurbaşkanı abdullah gül, afganistan cumhurbaşkanı hamid karzai ve pakistan başbakanı navaz şerif  ile ortak basın toplantısı düzenledi. bir gazetecinin internet yasasıyla ilgili sorusuna gül  'bir iki sıkıntılı konu var üzerinde çalışıyoruz' diye cevap verdi.
gül'ün bu kısa yanıtı gülüşmelere neden oldu. karzai, "iç politikada keşke ben de sizin kadar kısa konuşabilsem." dedi.
geçtiğimiz hafta meclis'ten geçen torba yasa içindeki internet düzenlemesi tartışmalara neden oldu. gül, internet yasasını veto etmesi için twitter kullanıcılarından çok sayıda mesaj alıyordu. muhalefet partileri de veto çağrısı yapmıştı. 
cumhurbaşkanı'nın önündeki torba yasanın tümünü ya da belli maddelerini veto edip meclis'e gönderme yetkisi bulunuyor. gül daha önce, şike yasası diye bilinen şike suçlarına verilecek cezayı azaltan kanunu veto etmişti.
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;