Soma'da Facia

Gül'den madencilere ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en büyük maden faciasının yaşandığı Soma'da yaralıları ziyaret etti, madende incelemelerde bulundu.

Konular: Türkiye

cumhurbaşkanı abdullah gül, meclis başkanı cemil çiçek ile birlikte dün öğle saatlerinde soma'ya geldi. madene geçmeden önce akhisar devlet hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. cumhurbaşkanı gül ve meclis başkanı çiçek daha sonra eynez bölgesindeki maden ocağına geçti. 

burada enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız, aile ve sosyal politikalar bakanı ayşenur islam tarafından karşılanan gül ve çiçek'e çalışmalarla ilgili bilgi verildi. gül, çiçek ve beraberindekiler daha sonra maden sahasında incelemelerde bulundu. gül daha sonra bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"bütün milletimizin başı sağolsun. şüphesiz ki, madende yer altında çalışmak, alın teri için çalışmak kazançların belki de en kutsalıdır. elden gelen her şey yapılıyor. şu anda kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor."

gül, kalabalıktan biri "cumhurbaşkanım acımız hepimizin. onlara yardım edin' diye bağırınca, "her şey seferber ediliyor' diye karşılık verdi.

"maalesef kaybımız çok büyük. bir kayıp, o ailenin kıyameti demektir. acı büyüktür. çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. bunun yaralarının sarılması için hepimizin elbirliği içinde olmamız gerekiyor. 

muhakkak ki türkiye bu dayanışmayı gösterecektir. 

bütün kuralları tekrar gözden geçirmeliyiz. bu konuda devlet denetleme kurulu olarak tavsiyelerimiz var. bu acıları tatmamamız için gereken neyse yapılacaktır. nasıl gelişmiş ülkeler bu acıları yaşamıyorsa, biz de gerekli tedbirleri almalıyız."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;