Gülen örgütü soruşturmaları

Gülen'e tutuklama kararı ve 'kırmızı bülten' talebi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Tahşiyecilere kumpas' davasında, aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Yokluğunda tutuklama kararı verilen Gülen hakkında 'kırmızı bülten' talep edilecek.

Fethullah Gülen 1999 yılından beri ABD'de yaşıyor. [Fotoğraf: EPA-Arşiv]

istanbul 14. ağır ceza mahkemesi, "paralel devlet yapılanması"nın, tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında fethullah gülen'in de bulunduğu 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

şüphelilerden fethullah gülen'in "kaçak olması ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması" gerekçesiyle yokluğunda tutuklanması kararı veren heyet, gülen hakkında interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarılması amacıyla adalet bakanlığına yazı yazılmasına da hükmetti.

savcı, iddianameyi 18 eylül'de mahkemeye göndermişti.

tahşiye grubuna kumpas iddiası

iddianamede şüpheliler, 2009-2010 yıllarında yürütülen tahşiyeciler grubuna yönelik soruşturmada ‘sahte delil üretmekle’ suçlanıyor.

2009- 2010 yılında yürütülen ’tahşiyeciler' soruşturması kapsamında grubun önde gelen ismi ''molla muhammet'' adıyla bilinen emekli imam mehmet doğan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlere dava açıldı. dava halen devam ediyor. kumpas iddialarının ortaya çıkması üzerine sanıklar, kendilerine operasyon düzenleyen polisler hakkında şikâyetçi oldu. şikâyet üzerine istanbul cumhuriyet başsavcılığı ‘tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu’ iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. polisleri şikâyet eden tahşiyeciler grubu üyeleri, ’evlerinde bulunan bombaların polisler tarafından konduğunu’ iddia ediyor.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;