Gülen örgütü soruşturmaları

Gül'ün yaveri serbest bırakıldı

Gülen örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Özdaban'ın da aralarında bulunduğu 8 albayın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

fetullah gülen örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski cumhurbaşkanlığı başyaveri kurmay albay bekir furkan özdaban'ın da aralarında bulunduğu 8 albay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. özdaban'ın arasında bulunduğu 9 asker, soruşturma kapsamında 16 ocak'ta kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nde jandarma tarafından gözaltına alınmış ve ankara'ya getirilmişti. şüphelilerden biri ankara il jandarma alay komutanlığındaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, özdaban ve diğer 7 albay ankara adliyesine getirildi.

soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 4'ü adli kontrol, 4'ü ise tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

hakimlikçe sorgulanan özdaban ve beraberindekiler, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

özdaban, 11. cumhurbaşkanı abdullah gül döneminde başyaverlik görevinde bulunurken, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın da kısa süre başyaverliğini yapmıştı.

12 ağustos 2015'te cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle, başyaverlik görevini özdaban'dan devralan ali yazıcı ise halen tutuklu.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;