2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Gümrük kapılarında oy verme başlıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi için gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın başlayacak ve 10 Ağustos'a kadar sürecek. Seçmenin oy vereceği gün ve saati ise bugün belirlemesi gerekiyor.

7 Haziran Genel Seçimi'nde Türkiye genelinde 199 bin 207 sandık kurulacak. [Fotoğraf: AA-Arsiv]

yüksek seçim kurulu'nun (ysk) seçim takvimine göre, yurtdışındaki seçmenlerin, "www.ysk.gov.tr" internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını bugün türkiye saatiyle 17.00'ye kadar belirlemesi gerekiyor.

yurtdışında yaşayıp söz konusu tarihlerde türkiye'de bulunan ya da kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullanabilecek.

yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere bu işlem sonunda oy verme gün ve saat aralığı ile hangi sandıkta oy kullanacağı sistem tarafından aynı anda bildirilecek.

beş seçmen için kayıt yapılabilecek

seçmenin türkiye cumhuriyeti kimlik numarası, doğum tarihi ve aile sıra numarasını girmek suretiyle, kendisiyle birlikte aynı temsilcilikte kayıtlı ayrıca beş seçmenin de sadece türkiye cumhuriyeti kimlik numarasını girerek oy verme gününü belirleyebilecek.

oy verme gününün güncellenmesi veya iptal edilmesi işlemi ise seçmenin sadece kendisi için yapılabilecek.

belirlenen oy verme gününde oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek.

havaalanı ve limanlarda oy sandıkları

seçim tarihlerinde kendi ülkelerinde bulunmayan kişilerin oy kullanabilmesi için sandıklar şu gümrük kapılarında kuruldu:

gürbulak, türkgözü, sarp, kapıkule, ipsala, hamzabeyli, pazarkule, esendere, dilucu, dereköy, habur, kapıköy karayolu gümrük kapıları, şakirpaşa, esenboğa, antalya, eskişehir, elazığ, gaziantep, hatay, istanbul atatürk, istanbul sabiha gökçen, adnan menderes, erkilet, konya askeri havaalanı, dalaman, bodrum-milas, samsun, trabzon, zonguldak havalimanı gümrük kapıları ve kaş, kuşadası, ayvalık, karaköy, izmir, çeşme, derince, mersin, taşucu, fethiye, marmaris, bodrum, samsun liman gümrük kapıları.

seçmenlerin oy kullanabilmek için üzerlerinde türkiye cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren bir belge bulundurması gerekecek.

kaynak: aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;