Afrika

Güney Afrika'da öğrencilerden harç zamlarına protesto

Güney Afrika'da üniversite harçlarına zam planlamasını protesto eden öğrencilere polis göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. Ülkenin çeşitli kentlerindeki gösterilerde 31 öğrenci gözaltına alındı.

Konular: Afrika

güney afrika'da yüksek öğrenim bakanı blade nzimande'nin üniversite harçlarına zam açıklamasına öğrencilerin tepkisi sürüyor.

güney afrikalı öğrenciler, eşit ve ücretsiz eğitim talebiyle ülkenin bazı kentlerinde protesto gösterileri düzenledi. 

Fotoğraf: Reuters

polis, 22 eylül ve 24 eylül'de ülkenin iki büyük kenti johannesburg ve kwazulu-natal'da düzenlenen protesto gösterilerine göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. 

gösterilerde toplam 31 öğrenci gözaltına alındı.

Fotoğraf: Reuters

"güvenlik güçleri şiddet uyguladı"

eşit ve ücretsiz eğitim haklarına sahip olmak istediklerini söyleyen protestocu öğrencilerin temsilcilerinden fasiha hasan şöyle konuştu: 

"polis, barışçıl gösteri yapan öğrencilere şiddet uyguluyor. geçen yılki okul ücretlerini zor ödeyebildik. sahip olmak istediğimiz eşit ve ücretsiz eğitim hakkı."

güney afrika yüksek öğretim bakanı blade nzimande, geçen hafta, üniversite harçlarına zam planlanını açıklamıştı.

kaynak: reuters, afp, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;