Ekonomi

‘Güney Akım devam edebilir’

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Güney Akım’ın bittiğini açıklamasına tepki gösterdi. Juncker, enerjinin Bulgaristan’dan Avrupa’ya taşınmasını istediklerini söyledi.

Konular: Küresel ekonomi

avrupa birliği (ab) komisyonu başkanı jean-claude juncker, güney akım doğalgaz boru hattı projesini sonlandırdığını açıklayan rusya devlet başkanı vladimir putin’e tepki göstererek, "biz enerjinin bulgaristan'a, bütün avrupa'ya akmasını istiyoruz. enerji konusunda herhangi bir şantajı kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

ab komisyonu başkanı juncker, belçika'nın başkenti brüksel'de bulgaristan başbakanı boyko borisov ile düzenlediği basın toplantısında, rusya'nın güney akım projesini iptal etmesi ile ilgili soruları cevapladı.

güney akım boru hattı’nın devam edebileceğini söyleyen juncker, rus gazının bulgaristan üzerinden tüm avrupa'ya taşınmasını istediklerini, enerji konusunda kendilerine yönelik şantajı kabul etmeyeceklerini ifade etti.

avrupa'nın, projenin iptal edilmesi ile en büyük zararı görecek ülkelerden bulgaristan'a her türlü yardımı yapacağını ifade eden ab komisyonu başkanı, güney akım'ın devam etmesi konusunda topun rusya'nın sahasında olduğunu ve doğal gaz boru hattının inşa edilebileceğini kaydetti.

kilit ülke türkiye

karadeniz üzerinden bulgaristan'a uzanan güney akım doğalgaz boru hattı projesi ile avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının bir bölümünün karşılanması planlanıyordu.

pazartesi günü türkiye'de resmi temaslarda bulunan rusya devlet başkanı vladimir putin, rusya'nın güney akım doğalgaz boru hattı projesi'ne devam etmeyeceğini açıklamıştı. putin, güney akım yerine, türkiye ile ortak bir proje yapılacağını ve 63 milyar metreküp gazın türkiye üzerinden taşınacağını söylemişti.

enerji bakanı taner yıldız ise, projenin detaylarının müzakereler sonunda belli olacağını açıklamıştı.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;