Afrika

Güney Sudan'da ABD uçağı vuruldu

Güney Sudan'da iki Amerikan savaş uçağı karadan açılan ateş sonucu isabet aldı, dört personel yaralandı.

Konular: Güney Sudan
güney sudan'da isyancılar ile hükümet birlikleri arasında çatışmalar sürerken, ülke hava sahasında uçuş yapan iki amerikan savaş uçağı karadan açılan ateş sonucu isabet aldı.
 
iki uçağın güney sudan'da isyancıların üssü haline gelen bor kentine uçarken isabet aldı ve pilotlar bunun üzerine en yakın üs olan uganda'nın kampala kentine yöneldi. isminin açıklanmasını istemeyen amerikalı bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, amerikalı uçuş ekibinden dört kişi açılan ateş sonucu yaralandı. yaralılardan birinin durumu kritik.
 
amerikan uçaklarının tam olarak hangi görev ve yetkiyle güney sudan hava sahasında olduğu bilinmiyor. güney sudan ordu sözcüsü ise saldırından riek machar yönetimindeki isyancı birlikleri sorumlu tuttu.
 
ordu sözcüsü albay philip aguer, sözkonusu bölgede hükümet kuvvetlerinin bulunmadığını, orada yalnızca isyancı birliklerin konuşlandığını iddia etti. 
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;