Güney Sudan

Güney Sudan'ın zorla evlendirilen çocukları

Anayasa ile yasaklanmış olsa da Güney Sudan'da kız çocuklarının %52'si henüz 18 yaşına varmadan evlendiriliyor. Altı çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan Azize de onlardan sadece biri. Azize, ilk bebeğini dünyaya getirirken yaşadıklarını, "Çok korkuyordum. O sırada öleceğimi düşünmüştüm" diye anlatıyor.

Konular: Güney Sudan

adı, azize.

13 yaşında evlendirildi.

bir yıl sonra ilk çocuğunu kucağına aldı.

şu an 6 çocuğu var.

onları tek başına yetiştirmek zorunda.

çünkü kocasını kaybetti:

"hamileyken çok yorgun düşmüştüm. doğumdan sonra komplikasyon yaşamıştım. doğum sırasında herkes endişeliydi. azize çok küçük diyorlardı. kimi diyor, ‘ameliyata gidelim’, kimisi, ‘bu kadar küçük bir kız nasıl ameliyata alınır?’ diye soruyor. kimi de, ‘normal doğum yapsın’ diyor. ben çok korkuyordum. o sırada öleceğimi düşünmüştüm."

güney sudan'da anayasa ile yasaklansa da kız çocuklarının %52'si 18 yaşından küçükken evlendiriliyor.

azize, kız çocuklarının düğünlerine gittiğinde çok üzüldüğünü söylüyor.

onlara bir de öğüdü var: 

"kızlar okula gitsin, okusunlar. bu yol, tehlikeli bir yol. çok zorluklarla karşılaşıyorlar. o yüzden en iyisi önce okulu bitirsinler, sonra evliliği düşünsünler."

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;