Ukrayna

Gürcü lider Ukrayna'da vali oldu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, tutuklama kararı nedeniyle ülkesine dönemeyen Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi stratejik liman kenti Odesa'ya vali olarak atadı.

Konular: Ukrayna

poroşenko, cumhurbaşkanlığına seçildikten sonra danışmanı yaptığı eski gürcistan cumhurbaşkanı mihail saakaşvili'yi önemli bir makama atadı. ukrayna lideri rusya karşıtı saakaşvili'yi "ukrayna'nın büyük dostu" olarak nitelendiren poroşenko, saakaşvili'yi stratejik öneme sahip odesa kentine vali yaptı. poroşenko, saakaşvili'den beklentilerini de "odesa'da bir çok problem var: toprak bütünlüğü, egemenlik, bağımsızlık ve barış" olarak sıraladı. 

saakaşvili hakkında ülkesi gürcistan'da görevini kötüye kullanma suçlamasıyla davası açılmış durumda. 47 yaşındaki lider, 2003'te geldiği cumhurbaşkanlığı'ndan 2013'te ayrıldı. ayrılır ayrılmaz abd'nin  new york kentine gitti. gürcü lider en çok da 2008'de ayrılıkçı güney osetya'ya açtığı savaş sonrası rusya'yla 5 günlük savaşa sebep olmakla hatırlanıyor. 

eski cumhurbaşkanı şimdi rusça konuşan ve batı yanlısı kiev hükümetine protestoların sürdüğü odesa'yı yönetecek. 

kaynak: afp 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;