Birleşmiş Milletler

Guterres resmen görevlendirildi

Eski Portekiz Başbakanı Antonio Guterres, 1 Ocak 2017'den itibaren göreve başlamak üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Genel Sekreter olarak görevlendirildi.

birleşmiş milletler genel kurulu, eski portekiz başbakanı antonio guterres'i 1 ocak 2017'den itibaren beş yıllığına görev yapmak üzere birleşmiş milletler genel sekreteri seçti. aralık'ta göreve veda edecek olan bm genel sekreteri ban ki-moon'un koltuğu için 10 aday yarışıyordu.

birleşmiş milletler güvenlik konseyi, bu adaylar arasından eski bm mülteciler yüksek komiseri antonio guterres'in yeni genel sekreter olması konusunda uzlaştığını geçen hafta açıklamıştı. bmgk'nın isim üzerinden anlaşmasının ardından karar için resmi oylama yapıldı. ardından karar genel kurulun onayına sunuldu.

67 yaşındaki guterres, 1995 - 2002 yılları arası portekiz'in başbakanı olarak görev yapmış, 2005'ten 2015'e kadar da birleşmiş milletler mülteciler yüksek komiserliği birimini yönetmişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;