Türkiye Süper Ligi

Haftanın kapanışı Arena'da

Süper Lig'de 20'nci haftanın kapanış maçında Galatasaray, Balıkesirspor'u konuk ediyor. Sarı kırmızılılar kazanırsa lider Beşiktaş ile puan farkını ikiye düşürecek.

Konular: Futbol, Galatasaray
Galatasaray ligin ilk yarısındaki maçta rakibine mağlup olmuştu. [Fotoğraf: AA]

türk telekom arena'daki mücadele 20.00'de başlayacak.

galatasaray'da tek eksik sakatlığı devam eden semih kaya. sakatlığı geçen sabri sarıoğlu ise oynayabilecek duruma geldi.
 

20. hafta

karabük 0-0 kasımpaşa
akhisar 1-0 erciyesspor
gaziantep 0-5 fenerbahçe
pazar
rizespor 0-4 mersin i.y.
konyaspor 0-1 sivasspor
beşiktaş 3-2 bursaspor
trabzonspor 3-2 başakşehir
pazartesi
gençlerbirliği 1-2 eskişehirspor
galatasaray 3-1 balıkesirspor

haftaya 42 puanla giren galatasaray, bu maçı kazanıp lider beşiktaş ile arasındaki puan farkını ikiye, fenerbahçe ile de bire indirmek istiyor.

dört haftadır kazanamayan lig sonuncusu balıkesirspor ise zorlu istanbul deplasmanından puan ya da puanlar almayı hedefliyor.

sarı kırmızılılarda balıkesirspor müsabakası öncesi üç oyuncu sarı kart ceza sınırında. burak yılmaz, yekta kurtulmuş ve hakan kadir balta, sarı kart görmeleri durumunda 21'inci haftadaki sivasspor maçında forma giyemeyecek. 

galatasaray, balıkesirspor karşılaşması öncesi ligde yaptığı son 9 maçında yenilmedi.  ligin 10'uncu haftasında trabzonspor'a evinde 3-0 kaybeden sarı kırmızılı takım, geride kalan 9 lig maçında yenilgi yüzü görmezken, 7 galibiyet, 2 de beraberlik aldı.

galatasaray, ligde balıkesirspor'u 39 yıl aradan sonra istanbul'da ağırlayacak.

lig tarihinde dördüncü kez karşı karşıya gelecek iki takımın, 1975-1976 sezonundaki karşılaşmalarda, balıkesirspor evinde 2-0, galatasaray da taraftarı önünde 4-0 kazanmayı başardı. bu sezonki ilk müsabakayı deplasmanda 2-0 kaybeden sarı kırmızılılar, 39 yıl sonra balıkesirspor'u tekrar konuk edecek.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;