Türkiye Süper Ligi

Haftayı Gençlerbirliği açtı

Türkiye Süper Ligi'nin üçüncü haftası Eskişehirspor-Gençlerbirliği maçıyla başladı. Ankara temsilcisi deplasmanda rakibini 2-0 yendi ve ilk galibiyetini aldı.

Konular: Spor, Futbol
Bu lig maçında da tribünlerde büyük boşluklar vardı. [AA]

mustafa kaplan'ın istifasının ardından maça geçiçi teknik direktör osman nuri işılar ile çıkan gençlerbirliği galibiyetle eskişehir deplasmanında tanıştı.

ankara temsilcisi kalecisi boffin'in birçok pozisyonu çıkardığı maçta eskişehirspor'u uğur çiftçi ve bogdan stancu'nun golleriyle yendi. ev sahibi ekibin iki topu da direkten döndü.

eskişehirspor dört puanda kaldı. gençlerbirliği de puanını dörde çıkardı.

maça eskişehirspor etkili başladı. 7'inci dakikada lawal'ın şutu direkten döndü. ev sahibi ekibin arka arkaya gelen ataklarında belçikalı kaleci dahlin kalesinde başarılıydı.

31'inci dakikada ise gençlerbirliği deplasmanda öne geçti. defans kamil ahmet'in uzaklaştırmak istediği top uğur'a çarparak kaleye doğru yöneldi. kaleci boffin'in çabaları topun çizgiyi geçmesini önleyemedi. bu golle gençlerbirliği 1-0 öne geçti.

iki renkdaş takımın mücadelesinde ilk yarı 1-0 sona erdi.

ikinci yarıya beraberlik golü için çıkan eskişehirspor ataklarını sürdürdü. 59'da ev sahibi ekibin bir topu daha direkten döndü.

86'da ise gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. uğur'un getirdiği topta stancu'nun vuruşu maçın skorunu belirledi. eskişehirspor ilk kez yenildi, gençlerbirliği ilk kez kazandı.

sağlam: 15-20 dakikalık bölüm oyunda heba oldu

eskişehirspor teknik direktörü ertuğrul sağlam, "son dönemde ofansif açıdan en renkli karşılaşmalardan birisini oynadık" dedi.

sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, şanssız bir futbol akşamı yaşadıklarını belirterek, maça iyi başladıkları ve pozisyonlar bulduklarını kaydetti.

karşılaşmada şansız bir gol yediklerini ifade eden sağlam "ikinci yarıda baskı yaptık. pozisyon bulduk, direkten dönen ve kalecinin çıkarttığı pozisyonlar oldu. son dönemde ofansif açıdan en renkli karşılaşmalardan birisini oynadık. maçtan sonra oyuncularımı tebrik ettim. ortaya koydukları futboldan dolayı. taraftarlar da takımın kazanması için elinden gelen her şeyi yaptı. onlar da sağ olsunlar maç sonunda oyuncuları alkışladılar. bu iyi niyet meyvelerini verecek."

sağlam, gençlerbirliği'nin eskişehir'e puan almak için geldiğini bildirdi.

başkent ekibinin gücü ölçüsünde bir oyun felsefesi ortaya koyduğuna değinen sağlam "biz de futbol adına bir şeyler yaptık. maçın hakemi deniz çoban'a bir serzenişte bulunmak istiyorum. yaklaşık 15-20 dakikalık bölüm oyunda heba oldu. fırsat bulduğumuz süre içinde tempo yapmaya çalıştık. futbol oynamaya çalışan takımları cezalandırmak türk futbolunu geriye götürecektir. takımları oynamaya teşvik etmek zorundalar. hakemlerin oyun içinde olmaları ve maçı oynatmaya teşvik etmeleri gerekiyor." dedi.

işılar: bu maça 2-3 günde hazırlanabildik

gençlerbirliği teknik sorumlusu osman nuri işılar ise geçen hafta adeta kriz yaşadıklarını ve teknik adam değişikliğiyle kısa bir süreçte eskişehirspor maçına hazırlandıklarını bildirdi.

hafta içinde iskelet kadrolarındaki oyuncularının sakatlığı nedeniyle genç bir kadro ile eskişehirspor maçına çıktıklarını anlatan işılar "genç arkadaşlarla maça başladık. ikinci bölgede eskişehirspor'u bekledik. kendi alanımızda fazla kalmak istemedik. eskişehirspor bizi ciddi anlamda rahatsız etti. 3-4 pozisyonda şans faktörü bizim yanımızdaydı. biz deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa o şekilde oynamaya çalıştık. bu maça, 2-3 günde hazırlanabildik. sakat oyuncularımızın dönmesiyle daha iyi bir gençlerbirliği seyrettireceğiz. eskişehirspor'u tebrik ediyorum." ifadesini kullandı. 

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;