HDP

Hakkari'de 3 belediyeye operasyon

Hakkari'nin Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinin belediye başkanları gözaltına alındı.

Konular: HDP, PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

hakkari'nin yüksekova, çukurca ve şemdinli ilçelerinin belediye başkanları gözaltına alındı.

hakkari cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yüksekova belediye başkan vekili dbp’li adile kozay, sabah evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. evinde arama yapılan kozay, emniyet müdürlüğü'ne götürülürken, belediyede de arama başlatıldı. kozay, 15 ekim 2015'te belediye başkanı ruken yetişkin'in "terör soruşturması" kapsamında görevden uzaklaştırılmasının ardından vekaleten belediye başkanlığına seçilmişti.

çukurca ilçesinde düzenlenen operasyonda, aralarında dbp'li belediye başkanı servet tunç ve başkan yardımcısı hilal duman'ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. çukurca emniyet müdürlüğü ekiplerince ilçedeki bazı adreslere eş zamanlı terör operasyonu düzenlendi. operasyonda dbp'li belediye başkanı tunç, başkan yardımcısı duman, hıdır d, mehmet k, cumhur e, ferhem a, osman k, kazım t. ve remzi k. gözaltına alındı. polis ekipleri belediye binasında arama yaptı.

aynı soruşturma kapsamında şemdinli ilçesinde dbp'li belediye başkanı seferi yılmaz da, sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. diğer eş başkan nahide yıldız ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı. buradaki belediye binasında da arama yapıldı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;