Türkiye

Hakkari'de deprem

Merkez üssü Yüksekova Dilekli Köyü olan 5.4 büyüklüğündeki sarsıntıyla halk sokaklara döküldü, okullar tatil edildi.

Haberin Öne Çıkanları

Yüksekova'da okullar tatil

Bazı öğrenciler bayıldı

Artçı sarsıntılar oldu

Yüksekova'da paniğe kapılıp baygınlık geçiren öğrencilere ilk müdahale okula gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. [AA]
van ve çevresinde artçı sarsıntılar devam ederken, hakkari'de deprem meydana geldi.
 
boğaziçi üniversitesi kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü (krdae) verilerine göre, depremin büyüklüğü 5.4.
 
sarsıntının merkez üssü yüksekova ilçesi'ne bağlı dilekli köyü, irak sınırına çok yakın bir noktada bulunuyor. saat 11.04'teki hissedilen deprem , yerin 18.3 kilometre altında gerçekleşti.

depremin hissedilmesiyle birlikte hakkarililer panikle ev ve işyerlerinden dışarı fırlayarak sokağa kaçtı. uzun süre baygınlık geçirenleri hastaneye taşıyan ambulansların siren sesleri duyuldu.
 
dilekli köyü eski muhtarı nusret tanır, doğan haber ajansı'na "400 haneli köyümüzde henüz herhangi bir hasar bilgisi almadık. bayağı sallandık, büyük panik yaşandı ama şu an herhangi bir hasar bilgisi gelmedi" açıklamasını yaptı.

kandilli: van fayıyla ilgisi yok
 
boğaziçi üniversitesi kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü (krdae) ulusal deprem izleme merkezi (udim) müdürü dr. doğan kalafat, dilekli köyü merkezli sarsıntının olağan depremlerden bir tanesi olduğunu belirterek, ''çok endişe edilecek bir şey yok şu anda. tesadüf etti. art arda geldi, dolayısıyla insanlar etkilendi. her hangi bir şekilde bu depremler veya daha büyük bir depremi bu şekilde tetikleyeceği veya bundan dolayı olduğunu kanıtlayacak hiç bir bilgi yok" dedi.
 
sarsıntının van'da yaşanan depremle aynı fay hattı üzerinde olmadığını vurgulayan dr. kalafat, "hakkari bölgesinde yakın tarihimize baktığımızda 2-3 yılda bir orta büyüklükte bir deprem üretir bu fay hattı" diye konuştu.

artçı sarsıntılar
 
depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geldi. saat 11.17'de merkez üssü yüksekova yazılı olan 3.5, 11.40'ta merkez üssü hakkari taşbaşı olan 3.2 iki artçı sarsıntı kaydedildi.

okullar tatil edildi
 
hakkari genelinde eğitime bir gün ara verilirken, vali muammer türker "şu ana kadar il merkezi, ilçe ve bağlı köylerde herhangi bir sıkıntı yok. incelemelerimiz devam ediyor. yaralanan kimse yok. sadece depremle birlikte paniğe kapılarak baygınlık geçirenler olmuş" dedi.
 
çukurca ilçesi'nde okulda depreme yakalanan ve paniğe kapılan bazı öğrenciler sağlık ocağına götürüldü. ilçedeki bazı evlerin duvarlarında da çatlaklar oluştu.
 
van'da pazar günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, binlerce evin yıkılmasına ve 500'den fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

kaynak: al jazeera
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;