Kürt sorunu

Hakkari'de eşzamanlı saldırı

Çukurca ve Yüksekova'da sekiz ayrı hedefe gece boyunca saldırı düzenlendi. 24 asker yaşamını yitirdi, 18 yaralı hastaneye kaldırıldı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Operasyon sürüyor

Kaçış yolları bombalanıyor

Misilleme amacıyla

Çukurca'da saldırıya hedef olan Asayiştepe askeri üs bölgesi. [AA]

hakkari'de pkk'lı gruplar, askeri ve polis hedeflerine eşzamanlı saldırılar düzenledi. gece saat 01.00 sularında sekiz ayrı noktadan yapılan saldırılarda çoğunlukla askeri birlikler hedef alındı.

çukurca ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan irak sırınının sıfır noktasındaki kekliktepe'deki askeri birliğe ağır silahlarla ateş açıldı. askerlerin karşılık vermesiyle çatışma saatlerce sürdü. eş zamanlı saldırı düzenlenen diğer noktalar emniyet müdürlüğü, toki polis lojmanları, kinyastepe, kavşak, asayiştepe ve kekliktepe ileri gözetleme noktalarıydı.

gece boyunca devam eden çatışmada silah sesleri çukurca'nın her noktasından duyuldu. 
 
al jazeera muhabiri mahmut bozarslan, şiddetli saldırılarda çukurca ilçe merkezinin de ağır ateş altında kaldığını bildirdi. sağlık ekipleri çatışma sırasında mahsur kaldı, yaralılara yardım edemedi.
 
pkk'lıların eşzamanlı saldırdığı bir diğer adres hakkari'nin yüksekova ilçesi'ydi.
 
fırat haber ajansı, pkk'lıların sınır ötesi harekat hazırlığındaki askerleri hedef aldığını duyurdu.
 
saldırılarda 24 asker ve polis hayatını kaybetti. yaralanan 18 güvenlik görevlisi de hastaneye kaldırıldı. pkk açıklamasında 100 asker ve polisin öldürüldüğü iddia edildi.    
 
genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel ve kuvvet komutanları bölgeye gitti. içişleri bakanı idris naim şahin ve savunma bakanı ismet yılmaz da hakkari'de.

150 pkk'lı sınırı geçip saldırdı

irak'ın kuzeyinden hakkari'ye geçerek saldırıyı düzenleyen 150 pkk'lı, sabah saatlerinde kamp bölgelerine geri döndü. doğan haber ajansı, pkk'lı grubun sayısını 200 olarak verdi.
 
 
türkiye cumhurbaşkanı abdullah gül, birkaç gün önce bölgedeki sınır birliklerini denetlemişti. askerlere moral veren cumhurbaşkanı gül, geceyi de hakkari dağ komando tugayı'nda geçirmişti.
 
parka giyerek mevzileri tek tek gezen gül, ziyaretin fotoğraflarını internette paylaşmıştı.
 
son saldırı bitlis'teydi
 
bitlis'in güroymak ilçesinde de salı günü polislerin içinde bulunduğu aracın geçişi sırasında patlama meydana gelmişti. beş polisin yanı sıra arkadaki kamyonette seyahat eden biri dört yaşında çocuk, üç sivil de hayatını kaybetmişti.
 
silahsız 33 asker kurşuna dizilmişti
 
pkk, 1993 yılında bingöl elazığ karayolunda dağıtıma gönderilen silahsız 33 askeri kurşuna dizmişti. eylem, eski cumhurbaşkanı turgut özal’ın kürt açılımı projesini devreye sokmaya hazırlandığı bir sırada gerçekleştirilmişti.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

 


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;