Türkiye

Hakkâri'de saldırı: 4 şehit

PKK’lılar, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı düzeneğiyle saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Konular: Türkiye, PKK

pkk’lılar, hakkâri’nin şemdinli ilçesinde saat 14.00 sıralarında askeri aracın geçişi esnasında el yapımı patlayıcı düzeneğiyle saldırdı. ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

saldırı, şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 70 kilometre mesafedeki irak sınırındaki aktütün ile beyyurdu arasında kalan mendi bölgesi'nde meydana geldi. pkk'lıların yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi.

patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, yaralanan 9 asker hakkari asker hastanesi'nde tedaviye alındı. bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"18 mayıs 2016 çarşamba günü saat 14.05’te konvoy emniyeti maksadıyla görevlendirilen zırhlı aracın şemdinli-aktütün karayolunda intikali esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4'ü ağır olmak üzere 9 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, türk silahlı kuvvetleri ile yüce türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;