Türkiye

'Haksız kazanç iddiaları iftira'

Star ve Akşam gazetelerinin görevden alınan üç yöneticisi ortak açıklama yaparak, kendilerine yönelik 'haksız kazanç' iddialarının yalan ve iftira olduğunu belirtti.

Konular: Türkiye

görevlerinden alınan star gazetesi genel yayın yönetmeni yusuf ziya cömert, star medya grup başkanı mustafa karaalioğlu ve akşam gazetesi genel yayın yönetmeni mehmet ocaktan ortak bir açıklama yaptı.

anadolu ajansı'nın haberine göre, ortak açıklamada görevden almayla ilgili iddiaların yalan ve iftira olduğu belirtildi. yazılı açıklamada şöyle denildi: 

"çalıştığımız kurumlarla yollarımızın ayrılma sebebi, meslek içerisinde her zaman yaşanan ve yaşanabilecek olağan bir süreçtir. üzerinde spekülasyonlar yapmak iyi niyetle bağdaşmamaktadır. ancak bu olayın ardından medya tarihinde bir benzerine rastlanmayan; ağır, mesnetsiz ve tamamen itibarsızlaştırmaya yönelik bir saldırının hedefi olduğumuz görülmektedir. kurumlardaki görevlerimiz sırasında bazı haksız kazançlar edinildiğine veya başka surette şahsi fayda teminine dair iddiaların tümü yalan ve iftiradır. haberde sıralanan iddiaların hiçbiri, hiçbir şekilde vuku bulmamıştır. bununla birlikte hiçbirimizin ne bugün ne de geçmişte iddia edildiği gibi milyonluk sözleşmeleri olmamıştır. mesleğe başlarken imzaladığımız sarı basın kartı sözleşmesi dışında tek bir mukavelemiz de bulunmamaktadır. iddiaların tamamı gerçeklerle bağdaşmadığı gibi akıl ve mantık dışıdır. daha önce yine gündeme getirilen ve bizzat şirket yönetim kurulu tarafından yalanlanan bu iddialarla ilgili açılmış davalar devam etmektedir. mesleklerini şeref ve namuslarıyla yapan gazetecilere karşı, ancak itibarsızlaştırma amaçlı bir kampanya kurgusuyla izah edilebilecek bu haberle ilgili olarak da hukuki yollara başvurulacaktır."

es yatırım yönetim kurulu başkanı ethem sancak da, anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada, mustafa karaalioğlu, yusuf ziya cömert ve mehmet ocaktan'ın görevden alınmasına ilişkin, "​görevden alınan gazetecilerle ilgili tüm para-pul iddiaları yalandır. 3 arkadaşa da teşekkür ettim ayrılırken" dedi. sancak, kararın yeniden yapılanma gereği alındığını söyledi, ''yoğurt yiyiş tarzımız birbirini tutmadı. biz tarzımızı açıkladık, onlar da bu şekilde çalışmak istemediler. olay budur." diye konuştu. 

sancak, taraf gazetesinde çıkan ve ayrılan yöneticilerin hesaplarının incelendiğini iddia eden haber için de, "haberin gerçekle alakası yoktur. biz bu arkadaşlarımızı tanıyoruz, güveniyoruz. onlarla aynı davanın insanıyız. haberi yapan muhabirin, incelemelerin rutin bir uygulama olduğunu bilmesi gerekir. eğer gerçekten bir inceleme yapıldıysa ki bu dediğim gibi her yerde yapılan, gider gelir dengesi için şart olan bir şeydir. ben haberi yapan muhabiri çok iyi tanırım önceki yıllarda da birlikte çalıştık, davalarımız sürüyor." dedi. ethem sancak, görevden almaların cumhurbaşkanı erdoğan'ın bilgisi dahilinde olduğu iddiasını da yalanladı.

türkmedya grubu'nun bünyesindeki star ve akşam gazetelerinin yöneticileri karaalioğlu, ocaktan ve cömert, 25 kasım'da grubun patronu ethem sancak tarafından görevden alınmıştı.  

görevden almalar üzerine başta sosyal medya ve bazı internet sitelerinde, görevden almaların ardından haksız kazanç ve menfaat ilişkilerinin olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. 

hükümete yakın işadamlarından ethem sancak, star ve akşam gazetelerinin sahibi star medya grubu'nun patronu. sancak, tasarruf mevduatı sigorta fonu'nun (tmsf) el koyduğu akşam gazetesi ve skytürk televizyonu'nu geçtiğimiz yıl satın almıştı.
 
kaynak: aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;