Türkiye Süper Ligi

Halilhodzic'ten istifa tehdidi

Hazırlık maçında Augsburg'a 3-1 yenilen Trabzonspor'da Boşnak teknik adam yakın bir zamanda 10 oyuncu transferi beklediğini belirterek "Bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşmezse burada kalmayacağım" dedi.

Konular: Spor, Futbol, Trabzonspor

karadeniz temsilcisi augsburg'a beş dakikada yediği üç golle yenildi.

maçı kaybettikleri için üzüntülü olduklarını ifade eden halilhodzic, "60 dakika güzel oynadık. getirdiğimiz oyuncu grubu, daha iyisini yapabilirdi. yakın bir zamanda 10 transfer bekliyorum. bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşmezse burada kalmayacağım. açık ve net bir şekilde söylüyorum" diye konuştu.

halilhodzic, trabzonspor'un arzusu ve isteğinin bulunduğunu kaydederek, "buraya birinciliğe oynamak için geldim. sadece üzüntülü değilim, çok da sinirliyim. gelecek günlerde her anlamda çok farklı farklı şeyler gelişebilir. göreceğiz" ifadesini kullandı.

takıma 10 kişinin gelmesinin gerektiğini ifade eden halilhodzic "5 yabancı ve 5 yerli oyuncuya ihtiyaç var. bazı konular hakkında birileriyle konuşmama gerek yok. trabzon'a gelmemin nedeni birincilik, getirdiğim oyuncu grubu buna müsait değil. çok takviye yapmamız gerekiyor. yabancı transferlerinde, bize hizmet ve kalite anlamında bir şeyler katabilecek oyunculara ihtiyaç var. lig başlamadan yapmamız gereken çok çalışma var. bu kadar kısa sürede bunların hepsini nasıl yapabileceğimizi, inanın bilemiyorum." dedi.

"bu takım lige hazır değil, olmayacak"

trabzonspor'un cardozo ile anlaşmasıyla ilgili görüşleri sorulan halilhodzic, "sadece cardozo değil 10 kişiyle daha görüşeceğiz. bazı transferleri halletmek için zamana ihtiyaç var. o yüzden gece gündüz sürekli çalışıyoruz. bazı şeylerde geç kaldık. herhangi bir şekilde bu takım lige hazır değil, olmayacak. o yüzden çok sinirliyim" diye konuştu.

boşnak teknik adam, transfer yapılması halinde yeni bir kamp yapmak isteyip istemediği konusunda, "5 gün değil 5 ay lazım. takviyeleri yaptıktan sonra 4-5 aya ihtiyacımız var. futbolda 1 haftada yapılacak işler değil bunlar. sahaya süreceğimiz 11'in hepsinin zidane olduğunu farz etseniz, o da işlemez. zamana ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.

halilhodzic, belkalem ve medjanin transferleriyle ilgili kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirterek "2-3 gün içinde her şey belli olacak. oyun anlayışı takım adına her şeyi oturtmak için birkaç aya ihtiyacım var o yüzden biraz tedirginim" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

trabzonspor kamptaki ilk maçında özbekistan'ın lokomotif taşkent takımı ile 2-2 berabere kalmış, ikinci karşılaşmasında ise almanya'nın köln ekibine 2-0 yenilmişti.

bordo mavililerin bu maçtaki tek golünü 1. dakikada gökhan karadeniz attı. augsburg'un golleri matavz (2) ve djurdjic'ten geldi.

köln maçını izleyen ve ardından cardozo'nın transferi için portekiz'e giden kulüp başkanı ibrahim hacıosmanoğlu, avusturya'ya dönerek karşılaşmayı izledi. bordo mavililerin ingiltere'nin watford kulübü'nden anlaşmaya vardığı ve avusturya kampına getirdiği cezayirli stoper essaid belkalem, karşılaşmayı tribünden izledi.

bourceanu, turgut doğan şahin, deniz yılmaz, kadir keleş, ibrahim demir, uğurcan çakır ve colman olmak üzere yedi futbolcu maç kadrosunda yer almadı.

augsburg forması giyen trabzonspor'un eski futbolcusu halil altıntop, ibrahim hacıosmanoğlu ve eski takım arkadaşlarıyla konuşarak hasret giderdi. karşılaşmaya gurbetçi taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. yaklaşık bin taraftar, karşılaşmada bordo mavili takımı destekledi.

cardoza ve medjanin, salı günü bekleniyor

trabzonspor'un prensipte anlaştığı oscar cardozo için hacıosmanoğlu'nun tekrar portekiz'e giderek futbolcuyla 5 ağustos'ta trabzon'a geleceği öğrenildi.

bordo mavili kulübün cezayirli stoperi carl medjanin'in de aynı gün trabzon'a getirilmesi bekleniyor.

avusturya kampının 16. gününde augsburg ile karşılaşan bordo mavililer, pazartesi günü kampı tamamlayacak. sabah basına kapalı son bir antrenman yapacak ekip, saat 16.00'da özel uçakla trabzon'a dönecek.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;