Kültür-Sanat

Halk ozanları Azerbaycan'da

Azerbaycan'da düzenlenen "Türkiye Kültür Haftası" etkinliklerinde, Türkiye'den gelen halk ozanları konser verdi. Bakü'de sahne alanlar arasında Sivaslı halk ozanı Bahattin Yıldız da vardı.

Konular: Kültür-Sanat
Azerbaycan'da Türk kültürü günleri, paneller ve film gösterimleriyle devam edecek. [AA]

bakü müzik tiyatrosu'ndaki konserde erzurumlu halk ozanı temel turabi, karslı halk ozanı sabri yokuş'un söylediği azerbaycan ve anadolu türküleri, davetliler tarafından ilgiyle dinlenildi. aşıkların iki ülke kardeşliği üzerine yaptıkları atışma, büyük beğeni topladı.

halk ozanları gültekin bulut ve bahattin yıldız'ın da performanslarını sergilediği konserde, türkiyeli aşıkların yanı sıra azerbaycanlı aşıklar da sahne aldı. konseri türkiye'nin bakü büyükelçiliği müşavir ve çalışanları, azerbaycan kültür bakanlığı yetkilileri, türk kurum ve kuruluşların çalışanları ve çok sayıda azerbaycanlı davetli izledi.

türkiye kültür haftası, 27 kasım'a kadar devam edecek. devlet tiyatrolarının "nereye" ve "meraklısı için öyle bir hikaye" adlı iki oyunu azerbaycanlı seyircilerin beğenisine sunulacak. etkinlikler kapsamında, son dönem türk sinemasından iki film de gösterilecek.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;