Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Halkbank: İran'la işlemler yasal

Yolsuzluk soruşturmasında genel müdürü tutuklanan Halkbank, İran ile yapılan işlemlerin uluslararası düzenlemelere uygun olduğunu, 10 Haziran’da da altın satışının bitirildiğini duyurdu.

Konular: Türkiye

halkbank, iran ile ticari işlemin mahiyetinin türkiye'nin iran'dan ithal ettiği doğalgaz ve ham petrol bedelleriyle; yaptırıma tabi olmayan mal ve hizmet ihracatının bedellerinin ödenmesinden ibaret olduğunu açıkladı. 

halkbank kamuoyunu aydınlatma platformu’na yaptığı açıklamada tüm iş ve işlemlerde ulusal ve uluslararası düzenlemelere ilk günden itibaren tam bir şekilde uyulduğunu belirtti. 

halkbank bankanın tüm işlemlerinin birçok denetim otoritesince düzenli olarak denetlendiğini, yapılan bu denetimlerde bugüne kadar herhangi bir hukuka aykırılık tespit edilmediğini vurguladı.

açıklama, "herhangi bir ülkeyle ilgili olarak mahiyeti belirsiz ve hukuksuz hiçbir ticari işleme taraf olunmamış ve kaynağı ve mahiyeti belirsiz hiçbir transfer işlemi gerçekleştirilmemiştir" denildi. 

"iran'a altın satışına haziran'da son verdik"

halkbank'ın açıklamasında "1 temmuz 2013 tarihine kadar iran'a yönelik kıymetli maden satışını engelleyen hiçbir yurtiçi veya uluslararası kural, düzenleme veya yasaklama kararı yoktu." denildi, 10 haziran 2013’da bu işlemlere son verildiği ifade edildi.

halkbank, iran ile yapılan dış ticaret kapsamındaki tüm evrakları her an denetime hazır olacak şekilde sakladığını vurguladı.

açıklamada, bankanın bugüne kadar hiçbir şekilde herhangi bir ülkeye doğrudan kıymetli maden satmadığı, kıymetli maden almadığı ve kıymetli maden transferi yapmadığı belirtildi. bankanın sadece; aracılığını üstlendiği ithalatçı firmanın talimatı üzerine türkiye'de kurulu kıymetli maden ticareti yapan firmalara ihracat satış bedellerini ödediği ifade edildi.

halkbank, bankanın tüzel kişiliğine yönelik gerek emniyet gerekse yargı tarafından herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmadığını da açıkladı.  

geçen hafta istanbul'da yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda halkbank genel müdürü süleyman aslan tutuklanmıştı. 

burhan kuzu'dan halkbank tweet'i

ak parti istanbul milletvekili burhan kuzu, pazar akşamı sosyal paylaşım sitesi twitter'da yolsuzluk soruşturması konusunda mesajlar yazarken halkbank'la ilgili de bir iddiada bulunmuştu.

kuzu, "amerika iran'a ambargo koydu; bu ambargoyu almanya ve fransa deldi ve köşeyi döndü. türkiye halk bankası yoluyla bunu yaptı zılgıtı yedi!!!!!" diye yazmıştı. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;