TBMM

Haluk Koç: Partner adayları ortaya çıkmıştır

CHP Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Başkanlığı seçimlerinin ardından AKP ve MHP’nin koalisyon partnerleri adayı olduğunu savundu ve ‘Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin' dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise MHP'nin başkanlığı hediye ettiğini öne sürdü.

Konular: TBMM, Türkiye

chp sözcüsü haluk koç, tbmm başkanlığı'na ak parti milletvekili ismet yılmaz'ın seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, mhp’nin dördüncü turda geçersiz oy kullanmasını eleştirdi ve mhp ve akp'yi kastederek, ‘hiç kimse koalisyon için partner aramasın, adaylar ortaya çıkmıştır. çok da yakışıyorlar. allah yollarını açık etsin' dedi. hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ise "keşke muhalefet başarabilseydi bunu. fakat mhp, meclis başkanlık koltuğunu akp'ye armağan etmiş oldu" dedi.

koç basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“bugün türkiye şunu görmüştür; koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. dördüncü tur oylama sonucunda bu tablo çok açık ortaya konulmaktadır. ‘alayına karşıyız’ siyasetinin türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik seçimin hemen ertesinde. alınmışlardı, darılmışlardı bu tabiri kullananlar. ama bugün ‘alayına karşıyız’ diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. aynı yanlışta ısrar ediliyor. aynı saplantı sürdürülüyor. ve sonuç; halkın 7 haziran’da yaptığı tercihin, meclis'e yansıyan milletvekili iradesinin bir siyasi partinin sayın genel başkanı tarafından akp’ye altın tepsi içerisinde sunulmasıyla sonuçlanmıştır.”

"adaylar ortaya çıkmıştır"

koç, tbmm başkanı seçimlerinin kurulacak muhtemel koalisyonu da işaret ettiğini öne sürdü ve şunları söyledi:

"kendi işaretlerini kendileri yakmışlar. kendi işaretlerini, işaret fişeği olarak attılar. hiç kimse koalisyon için parti aramasın. adaylar ortaya çıkmıştır. yan yana geldi. çok da yakışıyorlar. allah yollarını açık etsin. bir arada yürüsün, öyle diyelim. hepsi aynı kapıya çıkıyor. o zaman milleti 7 haziran öncesinde meydanlarda bağırarak kandırmanın amacı neydi?"

demirtaş: keşke muhalefet başarabilseydi bunu

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ise şunları söyledi:

"seçilen meclis başkanı bütün parlamentonun, milletvekillerinin başkanıdır. sonuçta burada bir uzlaşma içerisinde parlamento başkanı seçilsin diye bir gayret gösterdik, olmadı. bir tek partinin oylarıyla seçilmiş bir başkan oldu bir kez daha. keşke muhalefet başarabilseydi bunu. fakat mhp, meclis başkanlığı koltuğunu akp'ye armağan etmiş oldu. mhp'ye hayırlı olsun diyorum daha çok. mhp'nin açık desteğiyle seçilmiştir akp'nin adayı. biz chp'nin adayı seçilebilsin diye 50 oy verdik. 50 arkadaşımızın oy verdiği zaten anlaşılıyor. mhp oy vermiş olsaydı deniz baykal bugün meclis başkanı seçilirdi. dolayısıyla mhp'nin akp adayını seçtirdiği net bir şekilde artık ortaya çıkmıştır."

yılmaz'a yeni görevinde başarılar dileyen demirtaş, bir gazetecinin, "bu koalisyona yönelik bir işaret midir" sorusuna, "mümkündür, o da olabilir. o da olursa sorun değil, meşrudur. akp-mhp koalisyonu da kurulabilir. o da kurulursa muhalefet görevimizi sürdürürüz" cevabını verdi.

kaynak: al jazeera, aa, dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;