İran Nükleer Programı

Hamaney: Küstah ABD'ye muhalefet sürecek

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer anlaşmaya rağmen Tahran'ın ABD'nin bölgedeki siyasetine karşı muhalefetini sürdürüceğini söyledi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney. [Fotoğraf: AP / Arşiv]

dini lider ayetullah ali hamaney, başkent tahran'daki büyük musalla camisi'nde kılınan bayram namazı hutbesinde nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı değerlendirdi. reuters'ın haberine göre siyasetçilere nükleer anlaşmanın detaylarını incelemeleri için talimat verdiğini belirten hamaney, tahran'ın çıkarlarının korunduğundan emin olunmasını istedi. hamaney, "iran devriminin prensipleri ve ülkenin savunma kapasitesinin aksamasına izin verilmeyecek" çıkışı yaptı. abd'yi 'küstah' olarak nitelendiren hamaney, anlaşmanın, iran'ın abd karşısındaki siyasetini de değiştirmeyeceğini dile getirdi. iran dini lideri, iran ve abd yönetiminin bölgede izlenen politikalarda birbirine 'zıt' görüşlere sahip olduğunu ifade etti. 

amerika liderliğinin iran'ın 'teslim olması' için uğraştığını savunan hamaney, "iran bir savaş istemiyor ama illa ki savaş olacaksa abd küçük düşürülecektir" diyerek washington'a meydan okudu.

kaynak: reuters

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;