İran

Hamaney'den Trump'a teşekkür

İran’ın dini lideri Hamaney, "ABD’nin gerçek yüzünü gösterdiği için Başkan Trump’a teşekkür ederiz" dedi.

Konular: İran, ABD, Ortadoğu
Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim döneminde ve göreve geldikten sonra yaptıklarıyla ABD'nin gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi. [Fotoğraf: Reuters]

iran'ın dini lideri ayetullah ali hamaney, abd başkanı donald trump'ın seçim döneminde ve göreve geldikten sonra yaptıklarıyla abd'nin gerçek yüzünü gösterdiği için teşekkür etti.

iran liderine ait internet sitesinde yayımlanan habere göre, başkent tahran'daki konutunda hava kuvvetleri komutanlarını kabul eden hamaney, konuşmasında abd başkanı trump'ın iran'a yönelik açıklamalarına değindi.

hamaney, "göreve yeni gelen kişiye (trump) işimizi kolaylaştırdığı için teşekkür ederiz. bu kişi, abd'nin siyasi, ekonomik, sosyal ve ahlaki değerlerinin yozlaşmasıyla ilgili 30 küsur yıldır söylediklerimizin doğruluğunu seçim kampanyası döneminde ve sonrasında yaptıklarıyla kanıtladı, abd'nin gerçek yüzünü gösterdi." dedi.

trump'ın aralarında iran'ın da olduğu, vatandaşlarının çoğunluğu müslüman yedi ülkeye getirdiği vize kısıtlaması nedeniyle ailesiyle birlikte abd'ye girişine izin verilmeyen 5 yaşındaki bir çocuğa washington dulles havalimanı'nda kelepçe takılmasını hatırlatan hamaney, "beş yaşındaki bir çocuğa kelepçe takıyor. bu, abd'nin insan hakları gerçeğinin ne olduğunu gösteriyor." dedi.

"niçin obama’ya minnettar olacağız?"

hamaney, trump'ın, "iran obama'ya minnettar olmalı" sözlerine karşılık ise, "ne için minnettar olacağız? deaş için mi? suriye ve irak'ta yaktığı ateş için mi? yoksa 88 fitnesine (2009'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan olaylar) desteğinden dolayı mı? o (obama) bize felç edici yaptırımlar getirdi. elbette hedefine ulaşamadı. kimse iran halkını felç edemez." ifadelerini kullandı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;