İsrail - Filistin sorunu

Hamas AB’ye göre hala ‘terörist’

Avrupa Adalet Divanı’nın Hamas’ı terör örgütü listesinden çıkaran kararını eleştiren AB yönetimi, kararı temyize götürebileceklerini açıkladı.

Konular: Filistin, Ortadoğu
AB, Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı karara rağmen AB'nin Hamas'ı hâlâ 'terör örgütü' olarak gördüğünü açıkladı. [Fotoğraf: AFP/Getty]

avrupa komisyonu sözcüsü maja kocijancic, avrupa adalet divanı’nın aldığı kararına rağmen avrupa birliği'nin (ab) hamas'ı 'terör örgütü' olarak görmeye devam edeceğini bildirdi. kocijancic, alt mahkemenin aldığı bu kararı temyize götürmeyi değerlendirdiklerini söyledi. 

kocijancic, ab’nin uygun gördüğü bir zaman diliminde söz konusu karara uygun tepki vereceğini söyledi.

avrupa adalet divanı'nın alt mahkemesi, hamas'ın 13 yıl sonra avrupa birliği'nin 'terör' listesinden çıkarılması yönünde karar aldı.

avrupa adalet divanı'nın kararında "hamas avrupa birliği'nin terör listesinden çıkarılmalıdır" ifadeleri yer aldı.

alt mahkemeye göre, hamas'ın 2001 yılında ab'nin 'terör' listesine eklenmesi kararı hukuki yargılamalara değil, "basın ve internetten elde edilen ithamlara" dayanıyor.

alt mahkemenin kararı avrupa birliği açısından "hamas terör örgütü değildir" anlamına gelmese de ab'nin 'terör' listesine eklenmesinin hukuki olmadığı anlamına geliyor.

avrupa birliği, islami direniş hareketi hamas'ı'ın askeri kanadını 11 eylül saldırılarından hemen sonra 2001 yılında, siyasi kanadını ise 2003 yılında 'terör' listesine almıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;