Ortadoğu

Hamas'tan kadın basın sözcüsü

İngiltere'de eğitim gören 23 yaşındaki İsra Mudellel, Hamas’ı dış basında temsil edecek. Hamas, İngilizce dışında başka dillerde de basın sözcüleri atamayı düşünüyor.

Mudellel Gazze'nin ilk kadın basın sözcüsü

gazze’nin yönetimini elinde bulunduran hamas, ilk kez bir kadını basın sözcüsü olarak atadı. bu göreve getirilen 23 yaşındaki  isra mudellel, hamas’ın politikalarını ingilizce olarak dış basına anlatacak.

mudellel, ingiltere'deki bradford college’dan mezun. gazze yönetimini israil basınında da temsil etmeyi amaçlıyor. mudellel yaptığı açıklamada, ‘batı ve israil medyasına konuşacağım. medya diskurunu değiştirmeye, filistin ve gazze'nin yeni bir resmini çizmeye çalışacağım’ dedi.

hamas yönetimi, israil medyası ve gazetecilerine bir yıl  önce yasak getirdi.

gazze hükümeti medya birimi başkanı ihab gassin, bu atamayı batıdaki filistin medya gücünü geliştirme çerçevesinde yaptıklarını söyledi. gassin, bu kararla aynı zamanda filistin kadınının rolüne de vurgu yaptıklarını dile getirdi.

hamas yönetimi başka dillerde de kadın ve erkek sözcüler atama konusunda çalıştıklarını açıkladı.

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;