Asya - Pasifik

Hamilelere yer verdiren teknoloji

Güney Kore'nin Busan kentinde hamile kadınlara toplu taşımada yer vermeyi kolaylaştıran bir teknoloji geliştirildi.

güney kore'nin busan kentinde hamile kadınların toplu taşıma araçlarında oturacak yer bulmalarını kolaylaştıran bir teknoloji geliştirildi.

pembe işık isimli projenin deneme aşamasına katılan kadınlar, taşıdıkları bluetooth uyumlu cihazla otobüs veya metroya biniyor. cep telefonuna uygulama olarak da indirilebilen sistem, araçtaki alıcıya sinyal gönderiyor. iki metre yarıçapında ayakta duran hamile kadın yolcu olduğunu fark eden alıcı, pembe bir ışık yakıyor.

durumu fark eden yolcu ayağa kalkıp hamile kadına yer verebiliyor, kadının yer istemesine ya da başkalarının oturan yolcuyu uyarmasına gerek kalmıyor.

nisan ayında ilk denemeleri gerçekleştirilen cihaz şimdilik kentin belli noktalarında ve komşu kent gimhae'de hizmet veriyor. zamanla tüm busan'a, oradan da ülkenin tamamına yayılması hedeflenen proje, 'akıllı kent' olmayı hedefleyen busan'ın başarılı projeleri arasında gösteriliyor.

kaynak: reuters, dynamic busan

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;