Galatasaray

Hamzaoğlu'dan Aydınus'a destek

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Emenike'ye sarı kart göstermeyen Aydınus'a destek verdi.

Konular: Spor, Futbol
Hamza Hamzaoğlu [Fotoğraf: AA]

galatasaray teknik direktörü hamza hamzaoğlu, spor toto süper lig'de geçen hafta oynanan fenerbahçe-beşiktaş derbisini yöneten hakem fırat aydınus'un, formasını çıkararak sahayı terk etmek isteyen sarı lacivertli futbolcu emmanuel emenike'ye kart göstermemesini normal karşıladığını söyledi.

florya metin oktay tesisleri'nde yunanistan'ın panthrakikos takımıyla oynanan hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan hamzaoğlu, fenerbahçe-beşiktaş derbisinde yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

"kurallar bazı şeyleri gerektiriyor ama orada emenike'nin kendi taraftarına kızıp oyunu terk etmesi, formasını çıkarması, buna fırat aydınus'un kart göstermemesini normal karşılıyorum. zaten oyuncu o an sinirli, gergin. bir kart görmesiyle daha kötü bir sonuç doğurabilirdi. bu belki bizim işimize gelirdi ama ben bu şekilde bir kazançtan yana değilim. insani açıdan bakıldığında emenike'yi oyunda tutma, moralini düzeltme anlamında doğru bir davranış olabilir."

fenerbahçe kaptanı emre belözoğlu'nun beşiktaş teknik direktörü slaven bilic'le tartışmasına da değinen genç teknik adam, "emre'nin yaptığını tabii kartsız bırakması doğru değildi diye düşünüyorum. çünkü ne olursa olsun, rakip takımın teknik direktörüyle böyle bir diyaloğa girmemesi gerekiyor. hocanın da orada bir yanlışı varsa, o da gerekli cezayı almalıdır. hepimiz yapıyorsak, hepimiz almalıyız. fırat aydınus maç içinde yönetimiyle kötü kararlar vermedi. sadece bu olaylarla ilgili hata yapmış olabilir. o ortamda da çok normaldir hata olması. ama bunu sürdürmek doğru değil. bir maç oynandı bitti, artık bundan sonraki maçlara bakmak gerekiyor" diye konuştu.

avrupa futbol şampiyonası elemeleri'nde a milli takım'ın hollanda'yla 1-1 berabere kaldığı maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan burak yılmaz'ın son durumuyla ilgili bilgi veren hamzaoğlu, "burak'ın eski sakatlığı değil. diğer ayağında, arka adalesinde bir sertleşme olmuş. bu akşam türkiye'ye dönecek herhalde, hemen tedavisine başlayacağız" dedi.

'milli takım çok iyi oynadı'

hamzaoğlu, a milli takım'ın hollanda karşısındaki performansıyla ilgili olarak, "tabii, dün akşam üzüldük. milli takım çok iyi, güzel bir maç oynadı, ama son dakikalarda yine maalesef yediğimiz kötü bir golle sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. galip gelebilirdik. çok güzel taktiksel bir oyun oynandı. kontrollü oynadık. biz genelde hep duygularımızla hareket ederdik ama dün akşam çok akılcı bir oyun oynandı. sonuca da ulaşmıştık, ama son dakikalarda maalesef gol yedik" ifadelerini kullandı.

milli maçın skorunu galatasaraylı oyuncuların belirlemesiyle ilgili bir soruya ise hamzaoğlu, "sneijder yakaladığı zaman vuruyor. sneijder iyi oynuyor. bizde de iyi oynuyor.  (gülerek) keşke dün akşam iyi oynamasaydı. inşallah bundan sonraki maçlarda milli takımımız hedefine ulaşacaktır. dün akşam bunun sinyallerini gördük" cevabını verdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;